Winst voor matig HVM

Geplaatst op: 8 oktober 2012

Zondag speelde HVM tegen Tempo '34 uit Rotterdam. De Mijdrechters wonnen met 5-0, maar lieten veel kansen liggen.

De wedstrijd begon met een offensief van HVM, dat de hele wedstrijd bleef voortduren. In de vierde minuut kreeg HVM de eerste van twaalf strafcorners. Deze leverde geen doelpunt op. Pas in de 7e minuut viel de eerste kans voor de Rotterdammers te noteren. Kort daarna kwam de tweede Mijdrechtse strafcorner. Uit de afgeslagen corner brak Tempo uit en dwong keeper Redmar Stienstra tot een actie ver buiten zijn doel, waardoor hij de aanval onschadelijk maakte. In de volgende acht minuten scoorde HVM twee veldgoals, eerst via Thom Fokker, en vervolgens trof Casper Slot doel. Kort voor tijd was er nog een spectaculaire redding van Stienstra nodig, omdat HVM in zijn aanvalsdrift het achterin vaak te open liet. Ruststand 2-0, ondanks een Rotterdamse strafcorner in de extra tijd.

Na rust kreeg HVM in de eerste drie minuten vier strafcorners op rij. Mats Kaas verzilverde de vierde, 3-0. In de volgende vijf minuten kregen de fanatiek aanvallende Mijdrechters er nog drie te nemen, maar de stand veranderde daardoor niet. Het aanvalsspel van HVM was haastig en bij tijden te slordig om de vele kansen in doelpunten om te zetten. De ruimte achter bleef groot, waardoor keeper Stienstra nog een aantal keer de kans kreeg zich te onderscheiden.
In de 23e minuut liep een speler van Tempo '34 tegen een rode kaart aan, wegens het beledigen van een van de scheidsrechters. Met elf tegen tien kon HVM vervolgens uitlopen naar 5-0, door doelpunten van Daniël de Graaf en een tweede goal van Casper Slot, die voor zijn vele werk op het veld werd uitgeroepen tot man van de match. Vlak voor tijd kwam Thom Fokker door een scherpe pass van Mats Kaas vrij voor de doelman, maar werd door deze ten val gebracht. Hij nam de strafbal zelf, die door de keeper goed werd gestopt.

De wedstrijd bracht voor het talrijke publiek wel een aardig kijkspel, maar HVM had tegen deze tegenstander meer doelpunten kunnen maken. Ook de score van slechts twee goals uit twaalf strafcorners is iets waar de Mijdrechters iets aan zouden moeten veranderen. Vorig seizoen waren de sleeppushes van Tom Gunther vaak onhoudbaar, maar dit seizoen, na diens vertrek, heeft niemand die rol overgenomen.
De eerstvolgende zware wedstrijd voor HVM is over twee weken thuis tegen Hoeksche Waard. Als het team wil blijven meedoen voor promotie naar de derde klasse, dan zal het die wedstrijd moeten winnen. Aanstaande zondag speelt HVM in Schagen tegen Magnus.

Bron: Ingezonde stukken

Zondag speelde HVM tegen Tempo '34 uit Rotterdam. De Mijdrechters wonnen met 5-0, maar lieten veel kansen liggen. De wedstrijd begon met een offensief van HVM, dat de hele wedstrijd bleef voortduren. In de vierde minuut kreeg HVM de eerste van twaalf strafcorners. Deze leverde geen doelpunt op. Pas in … Lees meer »