01 - Nooit Gedacht

Finale jeugdbrandweer wedstrijden in Mijdrecht goed verlopen


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Zaterdag 6 oktober mocht VRU brandweer Mijdrecht de landelijke finale jeugdbrandweer wedstrijden organiseren. En dat ging hen meer dan goed af. Realistische scenario's, enthousiaste toeschouwers, maar vooral gemotiveerde jeugdbrandweerlieden waren de perfecte ingrediënten voor geslaagde finales.

In totaal hebben 244 ploegen aan de voorronden meegedaan, afkomstig uit de circa 150 jeugdkorpsen in Nederland. De ploegen die aan deze finales mee mochten doen, hadden dus al bewezen hun hoofd koel te kunnen houden tijdens een ingewikkelde toets.

De finale van de aspiranten
Bij de aspiranten Lage Druk ontstond brand in een scoutingboerderij. De ploegen hadden een grote uitdaging omdat ze buiten een brand moesten blussen, binnen in de boerderij twee brandhaarden moesten bestrijden en ook nog een slachtoffer moesten redden. Dit vergde voor veel ploegen behoorlijk wat improvisatievermogen. Lelystad mag zich landskampioen noemen. Hagestein werd tweede, Zwolle derde.

De finale van de junioren
De junioren Lage Druk kregen een automatisch brandalarm in een groothandel voor horecabenodigdheden. Bij aankomst was een medewerker al binnen geweest en had gezien dat het echt brandde. De deelnemende ploegen konden door goed uithoren een kortere weg naar binnen vinden en de brand gaan bestrijden. Zwolle behaalde de landskampioentitel, Oud-Beijerland werd tweede, Hoorn derde.

Jeugdbrandweer Mijdrecht zoekt jou!
De jeugdbrandweer Mijdrecht bestaat 40 jaar. Het doel van de jeugdbrandweer is om jongeren enthousiast te krijgen voor het brandweervak. Aan enthousiasme ontbreekt het de jongeren in Mijdrecht niet. De jeugdbrandweer Mijdrecht zoekt enthousiaste jongens en meisjes vanaf 12 jaar. Vind je het leuk iets anders te doen dan voetballen of paardrijden én zie je jezelf wel in een brandweerauto stappen om samen met collega jeugdbrandweerleden een klus te klaren? Kom dan kennis maken met de wereld van de jeugdbrandweer! Voor meer informatie, mail naar: mijdrecht@jeugdbrandweernederland.nl.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: VRU

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Finale jeugdbrandweer wedstrijden in Mijdrecht goed verlopen

Zaterdag 6 oktober mocht VRU brandweer Mijdrecht de landelijke finale jeugdbrandweer wedstrijden organiseren. En dat ging hen meer dan goed af. Realistische scenario's, enthousiaste toeschouwers, maar vooral gemotiveerde jeugdbrandweerlieden waren de perfecte ingrediënten voor geslaagde finales. In totaal hebben 244 ploegen aan de voorronden meegedaan, afkomstig uit de circa 150 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: