Boeiende confrontatie in Rotterdam voor Argon

Geplaatst op: 8 oktober 2012

In de openingsfase had Argon het betere van het spel. Op het hier en daar door de regenval moeilijk bespeelbare veld slaagden de bezoekers er in, om Leonidas van het doel weg te houden, terwijl de aanvallen zeker niet ongevaarlijk bleken. Zo was Patrick Lokken al na 5 minuten gevaarlijk, maar zijn inzet werd door een verdedigende voet geblokt, terwijl na ruim een kwartier doelman Homoet de bal maar net voor de instormende Houssain el Zeryouh wist te raken, toen een inzet van Patrick Lokken smoorde. Even later een scherp indraaiende vrije trap van Nicolai Verbiest, die door een ieder inclusief de doelman werd gemist, maar de bal belandde juist naast het Rotterdamse doel. In deze fase mocht Argon enkele keren achtereen een hoekschop nemen, waarbij Chiel Kok met een kopbal dicht bij de openingstreffer was, terwijl Patrick Lokken na een inzet van Robin Muller van Moppes de bal in het strafschopgebied wist te onderscheppen en uit de draai in schoot, maar via de voet van de vallende doelman ging de bal met een fraai boogje precies langs de buitenkant van de paal over de achterlijn.

In de laatste fase van de eerste helft kwam de thuisploeg wat meer aan spelen toe en daarbij bleek, dat ze met name via de snelle buitenspelers tot gevaarlijke acties wisten te komen. Opmerkelijke genoeg wisten ze slechts eenmaal voor echt gevaar te zorgen, topscorer Zimmerman mikte de bal met het hoofd echter over de dwarsligger.
Na rust wist Argon toch weer het heft in handen te nemen en dat leverde doelpogingen op. Een hard afstandsschot van Lorenzo Lassooij werd door doelman Homoet fraai tot hoekschop verwerkt, Patrick Lokken kopte na een voorzet van Robin Muller van Moppes net voor de eerste paal langs en Dion Gerritsen had bepaald pech, toen hij de door Patrick Lokken voorgekopte bal ineens uit de draai op zijn schoen nam en verdediger Stolk de bal op de buitenkant van de enkel kreeg, waardoor ook nu het leer net voor de paal langs over de achterlijn rolde. In het kader van deze kansen was het zeker tegen de verhoudingen in te nomen, dat Leonidas na een uurtje op voorsprong wist te komen. Een snel genomen vrije trap deed de bal achter de Mijdrechtse defensie belanden, waar Zimmerman profiteerde van het feit, dat Romero Antonioli wel uit zijn doel kwam, maar de bal niet tijdig kon bereiken, 1-0.

Deze domper werd echter al binnen een klokrondje rechtgezet, want uit een indraaiende vrije trap van Nicolai Verbiest kon de mee opgekomen Rob Overvliet de bal langs de Rotterdamse doelman koppen voor de 1-1. Deze snelle treffer gaf Argon de moraal om door te gaan en dat had een kwartier voor tijd tot de voorsprong moeten leiden. Balwinst van Jorn van Lunteren op het middenveld bracht invaller Samir Jebbar in balbezit, hij zette Patrick Lokken in kansrijke positie voor de doelman, die het schot dat volgde alweer met de voet wist te keren, waarna de bal opnieuw voor het doel werd gebracht en de doorgelopen Jorn van Lunteren vanaf 12 meter vrij kon uithalen, maar hij raakte de bal volkomen verkeerd en zag de bal richting de voorbij razende Rotterdamse trolley gaan.

Toch kwam de Mijdrechtse voorsprong op het bord, want in minuut 80 knikte Patrick Lokken de bal (na alweer een vrije trap van Nicolai Verbiest) langs de tevergeefs uitvallende Homoet voor de 1-2. En twee minuten later leek een achterwaartse kopbal van de Mijdrechtse aanvoerder voor een volgende treffer te zorgen, maar het leer schampte de verf van de buitenkant van de paal en dus bleef de lijstaanvoerder nog in leven. In de laatste minuten gooide de thuisploeg alles op de aanval door twee extra aanvallers in te brengen en alles lang naar voren te spelen. Hierdoor ontstond toch de druk, waar Argon zich tot dan toe onderuit had weten te voetballen en moest de stormbal gehesen worden. Nadat Zimmerman in minuut 90 een open mogelijkheid had laten liggen door de bal in een scrimmage vanaf drie meter over de gapende doelmond heen te jagen, leek de buit toch binnen gehaald te kunnen worden. Maar in de extra tijd ging het toch nog mis, toen weer een scrimmage ontstond, waaruit uiteindelijk oud-prof van den Ouweland er in slaagde, om de bal langs Romero Antonioli in de verre hoek te krijgen, 2-2.

Het eindsignaal, dat 30 seconden later klonk, kwam voor Argon dus even te laat voor de volle buit, gelukkig heeft de ploeg in de wedstrijd tegen de koploper wel laten zien, dat voetballend stappen gemaakt worden en dat biedt perspectief voor de komende tijd.

Bron: Ingezonde stukken

Op bezoek bij koploper Leonidas heeft Argon laten zien, dat de ploeg tot heel behoorlijk voetbal in staat is, de ongeslagen koploper slaagde er pas in blessuretijd in de (eigenlijk niet verdiende) gelijkmaker binnen te werken. In de openingsfase had Argon het betere van het spel. Op het hier en … Lees meer »