Diemen gelukkige winnaar tegen KDO

Geplaatst op: 8 oktober 2012

Na de overwinning van vorige week tegen Nederhorst, speelde het eerste van KDO vandaag thuis tegen Diemen. Diemen, net als KDO, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse, had op voorhand één punt minder behaald dan de Kwakelaars. Voor KDO was het dus zaak om dit verschil minimaal in stand te houden.

In de eerste helft gokte KDO op de uitvallen van Joeri Stange en Sven Vlasman, maar doordat het spel van beide kanten moeizaam verliep, werd er weinig gecreëerd. De beste kans was voor Diemen na een half uur spelen, echter wist doelman Peter Onderwater knap te redden op een schot recht voor zijn doel. De warrig leidende scheidsrechter gaf in de eerste helft twee gele kaarten aan KDO, één aan Joeri Stange en één aan Jelle de Jong.

In de tweede helft probeerde KDO door meer druk naar voren te zetten, gevaar te stichten. Bobby Uitermarkt was na een uur spelen dichtbij de openingstreffer, maar een Diemense verdediger redde zijn ploeg aan een achterstand. Trainer Raymond de Jong hoopte vervolgens onder andere via invaller A1-speler Menno Lingeman verwarring te stichten achterin bij Diemen. De ploeg uit Diemen probeerde met een aantal schoten vanaf twintig meter op voorsprong te komen, maar KDO hield stand. Waar de wedstrijd vervolgens leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, kregen de Kwakelaars in de 82e minuut een forse domper te verwerken doordat Diemen uit het niets wist te scoren.
Joeri Stange werd onderuit gehaald op zijn eigen helft, echter werd hier onterecht niet voor gefloten. Uit de aanval die volgde kon een middenvelder van Diemen op de rand van het zestienmetergebied succesvol vrij uithalen, 0-1. KDO was van slag en deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar het goed verdedigende Diemen wist van geen wijken.

Door deze nipte nederlaag is KDO gelijk vier plaatsen gedaald op de ranglijst en staat nu op de negende plek. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:30 uur in Utrecht tegen het hoogstaande Kampong. Voor deze uitwedstrijd is er een speciale touringcar geregeld voor de spelers en begeleiding. Voor degene die met deze groep mee willen reizen, is het mogelijk om zich aan te melden bij René de Jong achter de bar. Voor slechts € 5,- kunt u zowel heen als terug gaan genieten van een hopelijk succesvolle voetbalmiddag voor KDO 1. De financiering van de bus wordt aangeboden door het veldvoetbalbestuur en de spelerspot.
Dapper KDO 2 onderuit tegen Legmeervogels 2
Voor het tweede van KDO stond afgelopen zondag de streekderby tegen het sterk geachte Legmeervogels 2 op het programma. In de eerste helft zette KDO direct druk op de bal over het gehele veld, waarvoor het na vijf minuten ook beloond werd via Martin Bax. Na een lange solo van Elton Shehu, wist hij zijn maatje Martin te vinden die de bal hard in de linkerhoek schoot, 1-0. Een enorme opsteker voor de Kwakelaars en de Uithoornaars wisten zich op dat moment geen raad met de strijdlust van KDO. Naarmate de eerste helft vorderde, werd duidelijk dat Legmeervogels over meer voetballend vermogen beschikt dan de Kwakelaars, die met inzet veel konden compenseren. Na een half uur spelen kwam Legmeervogels toch op gelijke hoogte, nadat de Kwakelse verdediging werd uitgespeeld, 1-1. Vlak voor rust kreeg centrumspits Elton Shehu de kans om KDO op voorsprong te zetten, maar doordat hij te lang wachten met schieten, ontsnapte Legmeervogels aan een achterstand.

In de tweede helft was er sprake van eenzelfde spelbeeld. Invaller Stefan Stolwijk was met een schot vanaf twintig meter dichtbij de 2-1, maar zijn prachtige schot belandde op de kruising. Pech voor KDO. Legmeervogels kreeg in het vervolg van de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd en werd daarvoor in de 70e minuut beloond toen een afgeslagen bal uit een corner in de linkerbovenhoek werd geschoten, 1-2. In de laatste minuten van de tweede helft wist de Uithoornaars zelfs nog twee keer te scoren, waardoor de uitslag groter werd dan dat de verschillen op het veld waren, 1-4. Tot overmaat van ramp kreeg Elton Shehu in de 88e minuut nog een rode kaart nadat hij zijn tegenstander natrapte.

Aanstaande zondag speelt het tweede uit om 11:30 uur tegen middenmotor Bloemendaal. Hopelijk is deze dag het geluk wel aan Kwakelse zijde!

Bron: Ingezonde stukken

Na de overwinning van vorige week tegen Nederhorst, speelde het eerste van KDO vandaag thuis tegen Diemen. Diemen, net als KDO, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse, had op voorhand één punt minder behaald dan de Kwakelaars. Voor KDO was het dus zaak om dit verschil minimaal in stand … Lees meer »