001 - Escaperoom aglemeen

Lustrumconcert Viribus Unitis


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Dit jaar bestaat muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis alweer 85 jaar. De vereniging wil dit graag vieren door middel van een spetterend lustrum concert op zaterdag 27 oktober a.s. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en is er gekozen voor het thema Muzikale Grootheden.

Dit thema houdt in dat grote componisten als Bach, Beethoven, Mozart en Verdi niet mogen ontbreken. Het bijzondere van deze muziek is ook nog dat vrijwel iedereen de "oude" muziek meteen zal herkennen en kunnen meeneuriën. Deze oude meesters hebben de muziek niet voor fanfare orkest geschreven, dus zijn het altijd bewerkingen geworden die niet altijd even eenvoudig zijn. Voor de muzikanten een extra uitdaging om de muziek zo te laten klinken zoals het zou moeten.
Naast composities uit lang vervlogen tijden reist de muziek door de tijd naar 2012. De keuze is daarin zo groot, dat het publiek de doorslag heeft gegeven. Viribus is ervan uitgegaan dat toch de voorkeur uitgaat naar muziek die men direct herkend. Wat te denken van muziek uit de film "Once upon a time in the West" en "The Good, the Bad and the Ugly", of de overbekende nummers van Phil Collins, Queen en Marco Borsato. Natuurlijk mag een origineel fanfarewerk niet ontbreken en daarom is gekozen voor een gekroonde compositie van de hedendaagse componist en oud lid van Viribus Unitis Leon Vliex.

Om het geheel nog mooier te maken, werken aan het concert het bekende Rondeveense regionale- en operette koor en de dansschool Nicole uit Mijdrecht mee. Niet alleen aan het oor is gedacht maar ook het oog wordt niet vergeten.
Het lustrumconcert wordt gehouden op zaterdag 27 oktober a.s. in de sporthal van dorpscentrum "Willisstee" aan de Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via www.viribusunitis.nl of telefonisch bij mevr.Atty Rijkmans (op werkdagen tussen 17-20u), tel.0297-289174.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lustrumconcert Viribus Unitis

Dit jaar bestaat muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis alweer 85 jaar. De vereniging wil dit graag vieren door middel van een spetterend lustrum concert op zaterdag 27 oktober a.s. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en is er gekozen voor het thema Muzikale Grootheden. Dit thema houdt in dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: