001 - Escaperoom aglemeen

De eerste competitie dag voor de jongste teams van Atalante


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Eindelijk mochten de jongste teams van Atalante op zaterdag 6 oktober hun eerste toernooi spelen in de Spaarnehal in Haarlem en ze hadden er zin in!

Op het hoogste niveau 6 en in de hoogste poule 6A speelden wel twee teams van Atalante. De ervaren Atalante Toppers (Chanel, Claudia, Leonie, Lucia en Roos) en de wat jongere Atalante Mega mini's (Anouk, David, Lisanne, Maaike en Mark). Meteen de eerste wedstrijd speelden ze tegen elkaar. De eerste set waren de Toppers het meest solide en wonnen ruim. De tweede set vochten de Mega mini's pittig terug en wonnen het tweede bedrijf: gelijk spel dus! Een andere tegenstander in deze poule, Spaarnestad uit Haarlem, bood veel tegenstand met keiharde bovenhandse services en harde smashes. De Megamini's hadden daar wat meer moeite mee dan de Toppers. Uiteindelijk zijn de Toppers heel mooi 1e geworden en de Megamini's 3e. Beide teams blijven heel knap in de hoogste poule 6A.

Twee velden verder trapten de Long Ladies af met Annefloor, Eva, Jade, Noa en Rosalie. Ook zij spelen op het hoogste niveau 6 maar dan een poule lager 6B. Met drie teams in deze poule speelden ze een dubbele competitie tegen VCH Hoofddorp en Spaarnestad Haarlem. De meiden hebben een sterke service waarmee ze veel punten scoorden. Spaarnestad met vooral jongens smashten veel en ze hadden een harde bovenhandse serve, daar hadden de lange meiden meer moeite mee dan het team uit Hoofddorp. Die speelde meer het spelletje zoals Atalante. Met mooie rally's - wel veel in 2-en - wisten ze VCH te verslaan. Spaarnestad is eerste geworden, Atalante 2e en VCH 3e. Keurig gedaan!

De twee jongste teams komen uit op niveau 3. Een extra uitdaging is er nu bij gekomen ten opzichte van vorig seizoen: alle eerste ballen moeten gepasst worden, dus niet meer vangen). De Atalante Heroes (Cayden, Kevin, Sander en Sander) konden erg goed meekomen in de hoogste poule 3A. De eerste partij tegen Amstelveen eindigde met hulp van invaller Isa in een gelijk spel. Wel bleef het in- en doordraaien nog even wennen. De tweede partij tegen Spaarnestad was nog spannender. De inzet van de Vinkeveense helden was hoog en bloedstollende rally's resulteerden in een gelijk spel. Oradi was de laatste tegenstander en de Heroes kregen pass en vangballen steeds beter onder de knietjes. Ook hier werden de punten verdeeld. Met al de gelijke spelen zijn ze keurig 2e geworden.

De Atalante Guppies (Daan, Iris, Isa, Jikke en Tessa) speelden in de andere poule 3B. Het begin was wel even wennen en dan meteen tegen Smashing Velsen, de sterkste meer ervaren tegenstander, deze partij werd ruim verloren. De tweede wedstrijd ging stukken beter met passen en afvangen, wel net verloren, maar de stijgende lijn zat er in. De laatste partij was duidelijk de beste partij. De tegenstander was aardig gelijkwaardig en met veel enthousiasme werden mooie punten gescoord! De eerste set was een gelijk stand, de twee nipt verloren. Ze zijn 4e geworden maar de stijgende lijn belooft veel goeds!

De Atalante Kanjers (Fabienne, Ilse, Nathalie, Noura, Thomas en Zoey) speelden in de middag op niveau 4B. Vaak het leukste niveau omdat hier de meeste rally's te zien zijn: alles moet in 3-en moet met een vangbal ertussen. Veel nieuwe gezichten hier, maar de nieuwe spelers haakten makkelijk aan. De eerste partij was een opwarmer, de Kanjers waren veel sterker dan hun opponent, en dat resulteerde in een serveerpartij. In de volgende twee wedstrijden begon het echte werk. Het team redde veel ballen en ging steeds slimmer de bal over het net spelen. Deze tweede partij tegen Smashing Velsen werd gewonnen. De laatste wedstrijd tegen VCH werd gelijk gespeeld (tweede set nipt verloren). En een 1e plek als resultaat! Volgende keer een poule omhoog naar 4A. Wat een kanjers!!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De eerste competitie dag voor de jongste teams van Atalante

Eindelijk mochten de jongste teams van Atalante op zaterdag 6 oktober hun eerste toernooi spelen in de Spaarnehal in Haarlem en ze hadden er zin in! Op het hoogste niveau 6 en in de hoogste poule 6A speelden wel twee teams van Atalante. De ervaren Atalante Toppers (Chanel, Claudia, Leonie, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: