001 - Homan Zonnepanelen

Melissa en Ferhan winnen bij geschiedenisopdracht


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Bij de afsluiting van de ‘dag van de geschiedenis' afgelopen zaterdag bleek dat Melissa Willemsen het mooiste verhaal en Ferhan Balci de mooiste tekening had gemaakt. De Mijdrechtse meisjes waren hiermee de trotse hoofdprijswinnaressen van de door de historische vereniging De Proosdijlanden uitgeschreven teken- en verhalenwedstrijd rond het thema ‘arm en rijk'.

Het was zaterdag een bijzonder gezellige bedoening in het Vinkeveense Dorpshuis. Aldaar waren ‘s morgens en 's middags al diverse lezingen en een aantal regionale instellingen presenteerden hun historische activiteiten. Een lezing over de herkomst van families uit Duitsland leverde veel helderheid over de mogelijkheden om hier onderzoek naar te doen. Een mooi vervolg hierop organiseert de werkgroep genealogie elke eerste maandagavond van de maand in de Oudheidkamer in het Vinkeveense Dorpshuis. Maar ook de workshop pijpenkoppen determineren had gretig aftrek alsook het oral history project rond de Gagelweg en de openstelling van het documentatiecentrum van de verenging.

Volle zaal
Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de bekendmaking van de prijswinnaars van de teken- en verhalenwedstrijd. Alle genomineerde winnaars van de deelnemende basisscholen waren uitgenodigd, waardoor de Demmerikzaal van De Boei overvol raakte met kanshebbers op de hoofdprijs en hun vaders, moeders en vele andere belangstellenden.

Een heuse lakei, entertainer Hans van Veen, liet op ludieke wijze de kinderen hun verhalen en tekeningen toelichten. De ontknoping volgde nadat alle genomineerden hun oorkonde en prijs in ontvangst hadden genomen. De Mijdrechtse Ferhan Balci van de Trekvogel had met haar kasteeltekening de hoofdprijs gewonnen, terwijl Melissa Willemsen, leerlinge van de Hoflandschool, het beste verhaal had geschreven. Naast een tastbare prijs is publicatie van Melissa's verhaal, samen met de tekening van Ferhan in het kwartaalblad ‘De Proosdijkoerier' van de historische vereniging een extra leuke prijs. De geanimeerde bijeenkomst werd afgesloten met een eigentijdse dansdemonstratie door de kinderen van Build Ya Skillz.

Meer informatie over regionale geschiedenis vindt u op www.proosdijlanden.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonde stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Melissa en Ferhan winnen bij geschiedenisopdracht

Bij de afsluiting van de ‘dag van de geschiedenis' afgelopen zaterdag bleek dat Melissa Willemsen het mooiste verhaal en Ferhan Balci de mooiste tekening had gemaakt. De Mijdrechtse meisjes waren hiermee de trotse hoofdprijswinnaressen van de door de historische vereniging De Proosdijlanden uitgeschreven teken- en verhalenwedstrijd rond het thema ‘arm … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: