Atlantis D2 Kampioen

Geplaatst op: 8 oktober 2012

De ochtend begon regenachtig op zaterdag 6 oktober, maar al gauw kwam de zon weer door. De D2 van Atlantis was helemaal klaar voor zijn kampioenswedstrijd. Als er werd gewonnen betekende dit dat de D2 één wedstrijd voor het einde al kampioen was. De tegenstander was Zaandam Zuid D1. Hier was in de uitwedstrijd met 15 - 3 van gewonnen, maar toch waarschuwden de coaches Jesper en Ciska dat er niet te gemakkelijk over gedacht moest worden.
In de aanval begonnen: Jim, Niels, Nina V. en Cathelijne. De verdediging bestond uit: Vince, Marc, Marjolein en Nina S.

Atlantis begon zenuwachtig aan de wedstrijd en na 5 minuten stond het nog 0-0. Dit was niet iets wat de coaches van de D2 gewend zijn. Gelukkig schoot Niels in de zevende minuut een mooi schot erin. Dit was het startschot voor veel meer mooie aanvallen. Jim en nog een keer Niels schoten raak na mooi aangeefwerk van Nina V. en Cathelijne. Er werd gewisseld van functie. Verrassend schoot de tegenstander ook raak waardoor de stand op 4 - 1 kwam. De aanval liet dit niet zomaar gebeuren en Nina S. en Marjolein (2x) maakten hun korte kansen mooi af. Toen was het rust met een stand van 7 - 1 in het voordeel van Atlantis.

De doelstelling van de D2 dit seizoen was om de 20 doelpunten te halen in één wedstrijd. De D2 had er al aantal keer dicht tegen aan gezeten (twee keer 15 en eenmaal 18 doelpunten) maar nu moest het dan echt gaan gebeuren. De eerste aanval met Isa op de plaats van Nina V. begon gelijk goed. Met drie knappe doelpunten van Jim, één van Niels en een goed afgemaakte strafworp van Isa kwam de stand op 12 - 1. Zaandam deed nog wel wat terug met een strafworp: 12 - 2. De tweede aanval had er ook zin in. De ene mooie aanval na de andere was het gevolg. Met doelpunten van Lars (4x), Vince (2x), Nina S. (2X) en Marjolein eindigde de wedstrijd in 21 - 2. De doelstelling was gehaald en de D2 was overtuigend kampioen.

Er volgde een leuke huldiging op het terras in het zonnetje. Volgende week moet Atlantis D2 nog een keer op het veld spelen tegen VZOD. Komt u allemaal kijken om 10:00 uur om dit team te zien schitteren!

De ochtend begon regenachtig op zaterdag 6 oktober, maar al gauw kwam de zon weer door. De D2 van Atlantis was helemaal klaar voor zijn kampioenswedstrijd. Als er werd gewonnen betekende dit dat de D2 één wedstrijd voor het einde al kampioen was. De tegenstander was Zaandam Zuid D1. Hier … Lees meer »