Atlantis C3 sluit veldseizoen af met winst

Geplaatst op: 8 oktober 2012

Atlantis C3 is een team wat dit jaar voor het eerst met elkaar korfbalt in de huidige samenstelling. Het is samengesteld uit spelers van 3 verschillende teams dus hier en daar moet men nog een klein beetje aan elkaar wennen. Door keihard te trainen zijn er al een aantal mooie wedstrijden neergezet en begint men steeds meer op elkaar ingespeeld te raken.

Helaas moet de C3 het enkele weken stellen zonder Luuk Gortenmulder, die in het gips zit, maar gelukkig is hij er altijd bij om zijn team aan te moedigen.

Het eerste aanvalsvak van afgelopen zaterdag, bestaande uit Max van Vliet, Trevor de Waal, Demi Klijn en Esme van Straaten ging voortvarend van start. Op aangeven van Esme wist Max een mooie doorloopbal te scoren, 1-0.

De eerste verdediging bestaande uit Jamaico Lamers, Thimo Burggraaf, Latifa Metalsi en Felice van der Schaft had wat moeite met de concentratie en kon helaas niet voorkomen dat Luno snel op gelijke hoogte kwam, 1-1.

Hierna was Atlantis wakker geschud en volgden mooie aanvallen elkaar in rap tempo op. Thimo zette met een mooi schot van afstand de 2-1 op het scorebord. Thimo had de smaak te pakken en gaf vervolgens Latifa een doorloopbal aan die zij beheerst af wist te maken, 3-1.
Hierna was het Max die nog een korte kans wist te verzilveren. Vervolgens bracht Luno de spanning nog een klein beetje terug in de wedstrijd door eenmaal te scoren. Dit liet de C3 echter niet op zich zitten en nog voor rust was het nogmaals Latifa die wist te scoren, ditmaal middels een schot.

Met een mooie en verdiende 5-2 voorsprong ging de C3 de rust in. Tijdens de rust benadrukten de coaches Nathalie Valentijn en Hans Klijn dat de C3 vooral zo door moest gaan. Rustig hun kansen blijven pakken in de aanval en gefocust blijven in de verdediging zodat deze voorsprong niet meer uit handen zou worden gegeven.

Na rust kwam Denise Duikersloot in het veld voor Jamaico Lamers en ging Atlantis C3 op zoek naar nog een doelpunt. Luno gaf zich echter niet zomaar gewonnen, kwam net iets scherper uit de startblokken en bracht hiermee de stand op 5-3. De C3 was inmiddels ietwat moegestreden en had meer moeite om de kansen af te ronden. Gelukkig bleef men wel heel scherp verdedigen wat ervoor zorgde dat Luno niet meer tot scoren kon komen. Max scoorde nog een heel mooi schot van afstand en bracht hiermee de eindstand op 6-3. Een dikverdiende overwinning voor de C3 waarin ze hebben laten zien dat als men bereid is om te werken voor elkaar een mooie teamprestatie neergezet kan worden. Met vier overwinningen en slechts twee verliespartijen dit veldseizoen heeft de C3 een goede prestatie geleverd en hopelijk lukt het dit team deze stijgende lijn door te trekken komend zaalseizoen.

Zaterdag 6 oktober speelde de C3 van korfbalvereniging Atlantis zijn laatste wedstrijd van dit veldseizoen. De tegenstander die deze zaterdag op bezoek kwam in Mijdrecht was Luno C2. Een ploeg waar de vorige keer ruimschoots van werd verloren (9-2). De C3 had dus nog iets goed te maken. Atlantis C3 … Lees meer »