02 - Senior  sportief actief 2e week

Atlantis 5 pakt koppositie


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Zaterdag 6 oktober stond voor het vijfde team van korfbalvereniging Atlantis de wedstrijd tegen koploper Kleine Sluis 1 op het programma. Het team, wat in Roebeson Expertises & Taxaties een trouwe sponsor heeft, stond op de tweede plek en wilde graag de koppositie overnemen van Kleine Sluis.

Het eerste aanvalsvak van Atlantis, bestaande uit aanvoerster Nathalie Valentijn, Anouk Röling, Joeri Keevel en Rogier van der Horst, wist vrijwel direct tot scoren te komen. Rogier wist door middel van een doorloopbal zijn heer het nakijken te geven. Door een schot van Nathalie verscheen de 2-0 vervolgens op het scorebord.
Dit betekende dat het vak wat in de verdediging was gestart, bestaande uit Anita Wolvers, Miranda Vousten, Carel Beijeman en Remco Schouten, mocht gaan aanvallen. Zij hadden echter beduidend meer moeite om de korf te vinden. Kleine Sluis profiteerde handig van deze dip van Atlantiszijde en wist de stand weer gelijk te trekken: 2-2.

Door een doorloopbal van Anouk en een schot van Joeri werd de marge weer vergoot naar twee doelpunten. Kleine Sluis wist echter nogmaals te scoren en met een krappe voorsprong van 4-3 ging de Roebeson equipe de rust in.

Na rust kwam Nicole Both in het veld voor Miranda Vousten en dit zorgde direct voor een frisse wind in het vak wat tot dan toe niet tot scoren was gekomen. Remco wist een strafworp te verzilveren wat de stand op 5-3 bracht. Kleine Sluis toonde zich een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen wilde geven en bracht de stand weer op 5-4.

Dit was echter hun laatste poging om aansluiting te vinden. Het Roebeson team wist door rake schoten van Remco, Nicole en tweemaal Joeri uit te lopen naar een 9-5 voorsprong. Nu beide vakken de smaak te pakken hadden, was men niet meer van plan deze voorsprong uit handen te geven. Kleine Sluis kwam nog wel tweemaal tot scoren, maar gevaarlijk werden ze geenszins. Carel, Anouk en Joeri wisten allen nog te scoren middels een schot en in de laatste seconden wist Remco nog een korte kans te verzilveren en was de dik verdiende 13-6 overwinning een feit. Een teamprestatie van formaat waar men trots op mag zijn.
Het Roebeson team, wat een mix is van ervaring en jong talent, nam met deze spectaculaire winst de koppositie over en is vastbesloten er vol voor te gaan om deze ook te behouden. Het vijfde opereert als een echt team zonder vedettes waarin men bereid is om keihard voor elkaar te werken en waarin iedereen tot scoren kan komen. Deze combinatie levert aantrekkelijke wedstrijden op voor het pubiek. Wilt u dit leuke team ook eens in actie zien? Op zaterdag 27 oktober spelen zij hun laatste veldwedstrijd bij ZKC in Zaandam. Vanaf november zijn zij echter te bewonderen in sporthal De Phoenix en bent u uiteraard van harte welkom!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 5 pakt koppositie

Zaterdag 6 oktober stond voor het vijfde team van korfbalvereniging Atlantis de wedstrijd tegen koploper Kleine Sluis 1 op het programma. Het team, wat in Roebeson Expertises & Taxaties een trouwe sponsor heeft, stond op de tweede plek en wilde graag de koppositie overnemen van Kleine Sluis. Het eerste aanvalsvak … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: