Atlantis B1 de absolute kampioen

Geplaatst op: 8 oktober 2012

En dat hebben ze gedaan: zes wedstrijden gespeeld en de volle twaalf punten. En dan het doelsaldo: 108 doelpunten gemaakt en maar 28 tegen gekregen. Dan zal iedereen aangeven dat je terecht kampioen bent.

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen EKVA uit Almere op het programma. Wanneer de tegenstander onderaan staat en jij zelf al kampioen bent, moet je maar zelf doelstellingen gaan bedenken. Atlantis B1 wilde minimaal achttien doelpunten maken en maximaal zes tegen krijgen. Vooraf werd de ploeg door de coaches gewezen op de gebruikelijke aandachtspunten, maar specifiek ook op de verdedigende fouten in de paalzone. Hierdoor zou het team onnodige strafworpen tegen kunnen krijgen en dat zou zonde zijn. De start van de wedstrijd was gelijk super. Met een mooie beginbal werd meteen de 1-0 aangetekend. Helaas maakte de tegenstander uit hun eerste aanval ook gelijk een doelpunt via een mooi afstandschot. In de fase daarna kwam gelijk de groei van de ploeg uit Mijdrecht aan het licht. Er werden geen onnodige fouten gemaakt in de verdediging en het team profiteerde van de zwakke punten van de tegenstander. EKVA maakte gelijk een serie fouten waardoor er veel strafworpen voor Atlantis kwamen. Dat kwam ook omdat de tegenstander geen antwoord wist te geven op de lange en goede aanvallen van de Mijdrechtenaren. Hierdoor zaten er veel afwisselingen en tempoversnellingen in de aanvallen. Het gat werd gelijk gemaakt naar 3-1 door twee benutte strafworpen. Hierna denderde de ploeg door en via korte kansen, doorloopballen en afstandschoten werd de rust opgezocht met een 15-1 tussenstand. Dit kwam niet alleen door een uitstekende aanval, maar ook dankzij de strakke verdediging op de juiste momenten.
De rust werd door de coaches vooral gebruikt om de ploeg scherp te houden, want er was geen reden tot klagen. Maar coaches weten natuurlijk altijd punten te vinden die nog beter zouden kunnen en die werden dan ook besproken. De start van de tweede helft was slordig en ook de concentratie was even weg. Kansen werden niet goed afgemaakt en verdedigend was het niet scherp, waardoor na tien minuten de stand nog ‘maar' 17-3 was. Gelukkig werd snel het honderdste doelpunt gemaakt en de ploeg begon weer te draaien. Ook buiten de doelpunten werd er weer goed gespeeld. Fouten werden afgedwongen en verdedigend werd er niet veel meer weggegeven. In de laatste fase scoorde Atlantis er weer driftig op los en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een winst van 26-5. Aan de kant stonden twee heel trotse coaches te genieten van de prestatie van deze groep en natuurlijk ook de invallers.

De ploeg wil naast de sponsor Roebeson ook nogmaals de INVALLERS, de ouders, het enthousiaste publiek, en iedereen binnen de club bedanken. Zij maken dit allemaal voor het team mogelijk. Nu gaat Atlantis B1 nog even genieten van het succes, maar snel gaat de blik ook weer op de zaalcompetitie. Daarin mag de ploeg een klasse hoger gaan spelen na het kampioenschap van vorig seizoen. Ze gaan uitkomen in de eerste klasse, de op een na hoogste klasse in de B-jeugd, wat toch een mooie prestatie is van deze ploeg. U kunt op de site www.kvatlanis.nl het speelschema bekijken en Atlantis B1 ziet u graag verschijnen in de Phoenix hal aan de Hoofdweg. Want hoe meer toeschouwers, hoe leuker het wordt voor deze talentvolle groep. Tot snel!

Afgelopen zaterdag speelde de Roebeson expertises & taxaties equipe al weer de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Vooraf was de doelstelling: ongeslagen kampioen worden om na de zaalcompetitie promotie naar de eerste klasse af te dwingen.En dat hebben ze gedaan: zes wedstrijden gespeeld en de volle … Lees meer »