001 -Brouwer Transport

Bewonersavond leidt tot goed basisidee inrichting hofjes Baambrugse Zuwe


Geplaatst op: 5 oktober 2012

Nu de werkzaamheden aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen een einde naderen zal de gemeente de hofjes opnieuw met groen inrichten. Omwonenden hebben dinsdag 2 oktober tijdens een bewonersavond meegedacht over het ontwerp. Ideeënschetsen vormden de basis voor een levendige discussie en leidden tot een basisidee waar iedereen enthousiast over is.
Wethouder Pieter Palm opende de avond en onderstreepte daarmee het belang dat hij hecht aan bewonersparticipatie. Wijkcomité Oud-Vinkeveen en Vereniging voor Milieu- en Natuurbescherming De Groene Venen zijn partners in de herinrichting van de hofjes. Door gezamenlijke wensen en ideeën te inventariseren binnen de financiële en ruimtelijke mogelijkheden, kan een optimaal ontwerp worden gerealiseerd waar bewoners nog jarenlang plezier van hebben.
‘Ik zie heel veel mensen met honden lopen. Maak er een groene hondenspeelplaats van,' opperde een bewoner vooraf. ‘Graag zien wij een speeltoestel geplaatst, zodat onze kleine hier vrolijk kan spelen,' aldus een jong gezin. Verschillende direct omwonenden hebben overlast ondervonden van de moerascipressen die in het verleden in de hofjes stonden. ‘Wat ons betreft mogen ze wegblijven,' zeggen deze mensen. ‘Maar houd het wel groen.' Landschapsarchitect Melle Wierper van Groenpartners had vooraf omwonenden gesproken en kon daardoor ideeënschetsen presenteren met mogelijke oplossingen. Zo stelde ze voor een hondenpaadje aan te leggen, met een heg afgescheiden van het overige groen van het hofje; lange perken als legakkers met inheemse bloeiers; een picknickset voor lange zomeravonden; een avontuurlijke speelhoek en zelfs een jeu-de-boulesbaan. Het is nu aan de gemeente om te kijken naar financiële en ruimtelijke mogelijkheden en deze met de terugkoppeling van de bewoners uit te laten werken in een toepasbaar ontwerp. De onderhoudssituatie van de nabijgelegen speeltuin en voetbalveldje worden hierin meegenomen.

Over deze bijeenkomst wordt een verslag opgesteld dat wordt opgestuurd naar alle genodigden en gepubliceerd op www.derondevenen.nl onder leven en werken, Reconstructie Baambrugse Zuwe. De ideeënschets kan op het gemeentehuis worden bekeken. Omwonenden kunnen tot uiterlijk 9 oktober 2012 reageren naar f.kaptein@derondevenen.nl of T 0297 291768. In de komende weken wordt een ontwerp uitgewerkt dat schriftelijk en via internet zal worden gepresenteerd.

Op vrijdag 9 november om 15.00 uur wordt de afronding van de reconstructiewerkzaamheden feestelijk gevierd met het planten van een eerste boom. Binnenkort wordt hiervoor een uitnodiging gestuurd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewonersavond leidt tot goed basisidee inrichting hofjes Baambrugse Zuwe

Nu de werkzaamheden aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen een einde naderen zal de gemeente de hofjes opnieuw met groen inrichten. Omwonenden hebben dinsdag 2 oktober tijdens een bewonersavond meegedacht over het ontwerp. Ideeënschetsen vormden de basis voor een levendige discussie en leidden tot een basisidee waar iedereen enthousiast over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: