Wethouder Rolleman overhandigt het opvoedweekgeschenk


Geplaatst op: 2 oktober 2012

Ter gelegenheid van de week van de opvoeding bezocht de wethouder van jeugd en gezin Rik Rolleman het consultatiebureau in Aalsmeer. Namens het Centrum van Jeugd en Gezin Amstelland en de gemeente Aalsmeer overhandigde hij aan Pauline Bois het boekje ‘Luister's naar me' van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.
Ouders die deze week het consultatiebureau bezoeken krijgen dit opvoedboekje zolang de voorraad strekt cadeau.

Activiteiten in de Week van de Opvoeding 2012
Tot 7 oktober wordt in heel Nederland aandacht besteed aan opvoeden en opgroeien. Aandacht voor ouders,kinderen en professionals die met elkaar zorg dragen voor de opvoeding staat hierbij centraal. Ook in Aalsmeer en Amstelveen.

Het Centrum van Jeugd en Gezin Amstelland organiseert samen met Aalsmeer en Amstelveen diverse gratis activiteiten rond het thema van dit jaar Luister's naar me.

2 interactieve lezingen
In Aalsmeer worden 2 interactieve lezingen georganiseerd : op 2 oktober in de bibliotheek , Markstraat 19a.‘Puberbrein binnenste buiten' en op 3 oktober in het Gemeentehuis ‘Over de Top'. Beide lezingen zijn gericht op ouders en opvoeders die maken hebben met jongeren vanaf 12 jaar. Aalsmeerders zijn echter ook welkom bij de bijeenkomsten in Amstelveen.

‘Over de Top' is gericht op ouders en leerkrachten die te maken hebben met jongeren van 14 tot 18/25 jaar. Gedurende deze avond krijgt u tips om jonge mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Jongeren worden gelukkiger als ze meer oog krijgen voor wat hun hart sneller doet kloppen.

‘Puberbrein binnenste buiten' Tijdens deze avond wordt inzichtelijk hoe jongeren tussen de 10 en 25 zich ontwikkelen. In deze tijd krijgen jongeren steeds meer vrijheden en verantwoordelijkheden terwijl hun brein is pas rond hun 25ste volgroeid. 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Rolleman overhandigt het opvoedweekgeschenk

Ter gelegenheid van de week van de opvoeding bezocht de wethouder van jeugd en gezin Rik Rolleman het consultatiebureau in Aalsmeer. Namens het Centrum van Jeugd en Gezin Amstelland en de gemeente Aalsmeer overhandigde hij aan Pauline Bois het boekje ‘Luister's naar me' van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Ouders die deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: