01 - Nooit Gedacht

Gezellige mannenwedstrijd met barbecue bij PSV Troje


Geplaatst op: 2 oktober 2012

Zondag 30 september stond bij Paardensportvereniging Troje volledig in het teken van "De Mannenwedstrijd". De rollen werden tijdens deze wedstrijd eens omgedraaid; de mannen op het paard en de vrouwen langs de bak. Er hadden zich vooraf al een flink aantal deelnemers opgegeven en tijdens de wedstrijd zelf werden er ook nog een aantal mannen enthousiast. Gelukkig waren er nog een aantal plekken vrij en konden ook zij deelnemen. Voor sommigen was het erg spannend en zelfs de eerste keer op de rug van een paard. Anderen hadden vooraf een paardrijles genomen en konden zo hun voorsprong laten zien. Er werd door een ieder een proef gereden, welke bestond uit verschillende onderdelen; het rijden van diverse figuren, het lopen van balkjes en het paard door een slalom manouvreren. De proef werd afgesloten met het halthouden, groeten naar de jury en een "rondje om de wereld' oftewel het ronddraaien in het zadel waarbij het vooral aankomt op de zit en de balans op het paard. De vakkundige jury beoordelde de deelnemers op diverse criteria en er mocht tijdens de proef zowel gestapt als gedraaft worden. Voor het tonen van een drafje werden extra punten gegegeven en daarom werd dit door veel personen in ieder geval geprobeerd, wat veel lef en inspanning vergde. Nadat iedereen zijn proef had gereden, ging de jury in beraad.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking en konden de protocollen, rosetten en bekers in ontvangst worden genomen. De jury voorzag een ieder nog van tips voor de volgende wedstrijd, zodat hier het komende jaar goed op geoefend kan worden. De mannen met de best gereden proef tijdens deze dag en welke met een beker naar huis gingen:
1. Jarin van Wijk met zijn pony Melrose
2. Emile Scholten met zijn pony Lady
3. Bert van der Plas met zijn paard Meint

Na de prijsuitreiking werden de barbecues aangestoken en kon een ieder van een goed verzorgd en uitgebreid diner genieten. In de loop van de avond daalde de temperatuur en werd het vuur in de kachel ontstoken. Tot laat is er nog lekker nagepraat rondom het vuur.
Wilt u meer informatie over onze activiteiten of onze vereniging stuur dan een mail naar: actroje@hotmail.com, bezoek onze website www.paardensportverenigingtroje.nl of wordt bevriend met ons op facebook.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezellige mannenwedstrijd met barbecue bij PSV Troje

Zondag 30 september stond bij Paardensportvereniging Troje volledig in het teken van "De Mannenwedstrijd". De rollen werden tijdens deze wedstrijd eens omgedraaid; de mannen op het paard en de vrouwen langs de bak. Er hadden zich vooraf al een flink aantal deelnemers opgegeven en tijdens de wedstrijd zelf werden er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: