001 - Homan Zonnepanelen

Feest in de bieb tijdens Kinderboekenweek


Geplaatst op: 2 oktober 2012

‘Hallo wereld!' is het thema van de 58e Kinderboekenweek die op woensdag 3 oktober van start gaat. Gedurende tien dagen zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Ook in de bibliotheken in De Ronde Venen kunnen kinderen van alles doen en beleven!

In alle vestigingen in de gemeente kunnen kinderen een paspoort ophalen om op reis te gaan in de bieb. Hierin staan de activiteiten vermeld waaraan de kinderen mee kunnen doen. Na elke activiteit die ze gedaan hebben, wordt het paspoort gestempeld. Na een aantal stempels ligt er een mooie verrassing voor ze klaar.
Zo kunnen kinderen in elke bibliotheek in De Ronde Venen een reistas lenen waarvan ze de inhoud thuis mag bekijken. Ook liggen er kleurplaten klaar en een quiz die de kinderen op speurtocht laat gaan door het gebouw.

Verder hebben de vestigingen in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis elk een uniek programma samengesteld. Vooral de start van de Kinderboekenweek, op 3 oktober, staat bol van de activiteiten. Zo treedt die middag in de bibliotheek in Abcoude Balletschool Abcoude op onder leiding van Linda van Nimwegen waarbij kinderen vanaf vier jaar mee mogen dansen. De Djembikkels en De Hint verzorgen die dag in Mijdrecht een inloopsessie Afrikaanse Djembé. Verder kunnen jonge bezoekers die dag ‘meereizen naar Italië', hapjes proeven uit de wereldkeuken en het landenspel spelen. In Vinkeveen kunnen kinderen een Griekse dans leren, een Mexicaanse pop in elkaar knutselen en kennis maken met de Chinese taal en tekens. En echte lekkerbekken mogen in Wilnis cupcakes versieren én opeten en nog veel meer lekkere dingen proeven.

Het complete programmaoverzicht per vestiging vindt u hieronder en in de bijlage. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Marlon van Rijn van de bibliotheek in Vinkeveen via m.van.rijn@bibliotheekavv.nl of via 0654682220.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feest in de bieb tijdens Kinderboekenweek

‘Hallo wereld!' is het thema van de 58e Kinderboekenweek die op woensdag 3 oktober van start gaat. Gedurende tien dagen zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Ook in de bibliotheken in De Ronde Venen kunnen kinderen van alles doen en beleven! In alle vestigingen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: