De Vinken B2 kampioen

Geplaatst op: 2 oktober 2012

Zaterdag 29 september trad De Vinken B2 aan tegen ESDO uit Kockengen. De eerste veldwedstrijd speelde het team uit tegen ESDO. Destijds leidde dit tot een 4 - 10 overwinning. Daarna gingen de scores van dit fanatieke jeugdteam steeds beter. Tegen Tempo wisten ze de korf al vaak te vinden en ook De Meervogels werd flink terug gewezen. Het doelsaldo voor deze kampioenswedstrijd was daardoor al 56 voor en 13 tegen, na vier wedstrijden gespeeld te hebben.

De thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag begon met een heerlijk zonnetje. De eerste tien minuten moesten beide teams er nog een beetje inkomen, maar algauw kwamen de kansen. Na een doorloopbal van Lisa van Diemen op aangeven van Bart Eenennaam kwamen geleidelijk meerdere scores.
Joris Klokkers scoorde een mooi afstandsschot achter de korf.
Het Vinkenteam kreeg meer vertrouwen in het eigen spel, waardoor iets later ook Lilian Prins van afstand scoorde. Met haar snelheid benutte Lotte Bouwman een mooie doorloopbal, na een assist van Melissa Hartsink. De ruststand was 5 - 0.
Na de rust scoorde Melissa van Vliet al vrij snel een afstandsschot. Hierna gingen de kampioenen in spe iets te gehaast spelen en ze maakten zelfs een aantal plaatsfouten. ESDO kon hierdoor wat terug doen. Het heeft daarna lang op 6 - 1 gestaan.
Aangemoedigd door het publiek en de coaches Rebecca Strubbe en Kelvin Hoogenboom benutte Dieuwertje Mulckhuyse een terechte strafworp en maakte William Leeflang vlak voor tijd een mooie doorloopbal af. Hierdoor werd De Vinken B2 met een mooie 8 -1 overwinning de welverdiende kampioen.

Zaterdag 29 september trad De Vinken B2 aan tegen ESDO uit Kockengen. De eerste veldwedstrijd speelde het team uit tegen ESDO. Destijds leidde dit tot een 4 - 10 overwinning. Daarna gingen de scores van dit fanatieke jeugdteam steeds beter. Tegen Tempo wisten ze de korf al vaak te vinden … Lees meer »