01 - Nooit Gedacht

Uniek Sleepbotenspektakel bij Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 1 oktober 2012

Drie jaar heeft Museum De Ronde Venen gewerkt aan de restauratie van de Opduwer ‘Op Hoop van Zegen', welke behoorde tot het laatste veenbedrijf van Vinkeveen. Om de afsluiting hiervan te vieren komt op zaterdag 6 oktober een tiental historische opduwers en sleepbootjes naar het museum, die het tijdens trekwedstrijden tegen elkaar op zullen nemen. Tussen 12-17 uur bent u van harte welkom dit unieke evenement mee te maken.

Het belooft een enorm spektakel te worden, want de slepers en opduwers zullen het maximale uit hun motoren moeten halen. Onder toeziend oog van het publiek gaan zij zoveel mogelijk kilo's proberen te verplaatsen.

Uiteraard is er ook aandacht voor de Opduwer ‘Op Hoop van Zegen'. Drie jaar heeft het technische team van het museum gewerkt aan de restauratie van de Opduwer van de Veensteekmachine. Vooral de revisie van de unieke uit 1925 afkomstige 1 cilinder Bronsmotor kostte veel tijd. Zaterdag wordt deze voor het eerst gestart voor publiek. Natuurlijk is ook de enorme 80pk Bronsmotor van de Veensteekmachine van de partij. Dit spektakel zal gepaard gaan met veel motorgeronk en rook.

Voor de restauratie van Op Hoop van Zegen won het museum in 2009 de Beelaerts van Bloklandprijs. Dit is een prestigieuze prijs die jaarlijks aan een instelling in de provincie Utrecht wordt uitgereikt die cultuur en natuur weet te verbinden. Dit was al de tweede maal dat Museum De Ronde Venen deze prijs in de wacht sleepte. In 2001 ontving het museum de prijs voor het ontwikkelen van een educatieproject voor het basisonderwijs.

Uniek Sleepbotenspektakel: zaterdag 6 oktober, 12.00-17.00 uur

Museum De Ronde Venen
Herenweg 240
3645 DW Vinkeveen
T 0297 262 223
E info@museumderondevenen.nl
www.museumderondevenen.nl / www.veensteekmachine.nl

Beleef ook onze tijdelijke expositie:
"Vinkeveense Vaarveiling - De kleinste veiling van Nederland 1917-1980"
Wegens succes verlengd t/m 31 oktober 2012

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uniek Sleepbotenspektakel bij Museum De Ronde Venen

Drie jaar heeft Museum De Ronde Venen gewerkt aan de restauratie van de Opduwer ‘Op Hoop van Zegen', welke behoorde tot het laatste veenbedrijf van Vinkeveen. Om de afsluiting hiervan te vieren komt op zaterdag 6 oktober een tiental historische opduwers en sleepbootjes naar het museum, die het tijdens trekwedstrijden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: