HVM onderuit tegen Hoorn

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Hoorn en HVM, de twee koplopers in de hockeycompetitie, speelden zondag tegen elkaar. De Mijdrechters konden de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en verloren met 2-0.

HVM begon de wedstrijd met een overwicht, maar gaandeweg werd het een gelijkopgaande strijd, met kansen voor beide doelen.In de 8e minuut maakte keeper Stienstra met een zweefduik de eerste Hoornse strafcorner onschadelijk. Het duurde tot de 26e minuut voordat de volgende strafcorner werd gegeven, aan HVM. Deze leverde niets op. Een paar minuten later maakte Stienstra buiten zijn doelgebied een Hoornse uitbraak onschadelijk.

De Mijdrechtse defensie speelde te dicht bij de eigen goal. Hierdoor ontstonden te vaak gevaarlijke situaties, die veel belasting gaven aan de latere man van de wedstrijd, Martijn Hensbroek, en zijn medeverdedigers. Aan de overkant van het veld speelden de aanvallers van HVM te afwachtend, waardoor ze te weinig gevaarlijk konden worden.
Tot vlak voor tijd bleef het 0-0, maar toen trof een zeer fraai backhandschot van bijna de achterlijn doel. 1-0 was de ruststand.

Na rust kon HVM geen vuist maken. Veel spelers presteerden onder hun normale niveau. Al na vijf minuten kreeg Hoorn via een uitbraak kans op de 2-0, maar die werd niet benut. Een minuut later verrichtte Redmar Stienstra twee keer op rij een redding op inzetten uit de tweede Hoornse strafcorner. In totaal kreeg Hoorn zeven strafcorners te nemen, tegen Mijdrecht één. Niemand scoorde. Twee Mijdrechters kregen in de tweede helft een groene kaart voor verbale overtredingen.

Kansen vielen er nog wel te noteren voor HVM, al rond de tiende minuut waren er twee. Daarna bleven de beste mogelijkheden voor Hoorn. In de 27e minuut, na een onderschepte Mijdrechtse pass, kon Hoorn de wedstrijd beslissen.
Volgende week kan HVM proberen de draad weer op te pakken tegen Tempo '34 uit Rotterdam.

Hoorn en HVM, de twee koplopers in de hockeycompetitie, speelden zondag tegen elkaar. De Mijdrechters konden de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en verloren met 2-0. HVM begon de wedstrijd met een overwicht, maar gaandeweg werd het een gelijkopgaande strijd, met kansen voor beide doelen.In de 8e minuut maakte keeper Stienstra … Lees meer »