01 - Nooit Gedacht

Atalante dames 2 wint eerste wedstrijd


Geplaatst op: 1 oktober 2012

Zaterdag 29 september volleybalden de dames van 2 hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Huizen tegen het vierde damesteam van Prima Donna Kaas Huizen. Eind vorig seizoen redde D2 het net niet om buiten de P/D te blijven, na de teleurstelling is de motivatie nu groot om weer terug te komen in de eerste klasse. Dit seizoen speelt de Haaxman ploeg niet in Haarlem maar meer in het Utrechtse met Amersfoort als verste punt. Dit district is wat sterker dan de Haarlemse poule en deze eerste wedstrijd op zaterdag 11 uur was dan ook onverwacht leuk.

Een aantal wijzigingen in het Haaxman team: Natalie van Scheppingen speelde vorig seizoen al een paar keer mee met D1 en dat ging lekker. Ondanks het gemis nu al van de snelste vrouwelijke verdediger van de club, een zeer terechte stap. Verder zou ook talent Annike van Kouwen een stap omhoog gaan maken maar door de fikse knieblessure bij de laatste P/D wedstrijd eind vorig seizoen, herstelt ze dit seizoen van de knieoperatie. Verder is Marjan Fares in blijde verwachting. Nieuw is terug van veel te lang weg geweest dames 1 coryfee Loeps Kuijper, en dat is een groot genoegen. Beide eerste teams blijken nu al wat dun in de spelers dus vaak zullen invallers helpen. Verder spelen in het tweede: middens Joke Ruizendaal en Debbie van der Hoorn, aanvallers Inge Bakker, Annemarieke Wijnands en Tineke Vellekoop, aangevuld met Loes Kuijper, en verdelers Jet Feddema en Annemarie Bakker, een zeer geroutineerde mix.

De jonge meiden uit Huizen met lange staarten, lange benen en lange kniekousen startten fanatiek. Duidelijk was dat ze hard hadden getraind om de mooie 1-2-3 patronen netjes uit te voeren. De Vinkeveense dames begonnen ietwat rommelig, maar dat was genoeg om een gelijk opgaande strijd te hebben, en met lichte voorsprong was daar de eerste setwinst: 22-25. De ploeg bleef in de tweede set staan en allengs kwam er meer lef en lol en begon het lekker te draaien. Nog steeds geen uitgemaakte zaak, maar de basis was gezet en de geelgroene equipe wist elkaar steeds beter te vinden, er werd goed gepasst en gecommuniceerd. Het tot scoren komen was lastiger, de Huizen stonden ver naar voren waardoor kleine prikballen in het midden maar moeilijke grond konden vinden, bovendien door hun lengte ook een aardig blok. Echter de Vinkeveense mood en werklust zat er goed in, daar waar de thuisploeg toch wat onderling vertrouwen verloor: 18-25 winst. De derde set werd dat nog duidelijker: 12-25. Met name Tineke Vellekoop nam vele servicepunten voor haar rekening, zij is deze eerste wedstrijd onze woman of the match. In de laatste set miste de tot dan niet al te moeilijke service pass wat scherpte en het team gaf de voorsprong wel erg makkelijk uit handen. De ontspannen focus zakte weg en in feite niet meer dan terecht dat deze set naar de jonge meiden ging (25-23). Een leuk spontaan compliment kwam van de tribune dat het een mooie wedstrijd was geweest, men had genoten van het geelgroene spel. Nou dat is toch ook een mooi punt. In lengte zijn we meestal de mindere maar in vastbijten en samen werken gaan we nog steeds lekker door, goed gezien! Vrijdag 5 oktober is de tweede wedstrijd thuis in de Boei in Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante dames 2 wint eerste wedstrijd

Zaterdag 29 september volleybalden de dames van 2 hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Huizen tegen het vierde damesteam van Prima Donna Kaas Huizen. Eind vorig seizoen redde D2 het net niet om buiten de P/D te blijven, na de teleurstelling is de motivatie nu groot om weer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: