001 - Homan Zonnepanelen

Vogelwerkgroep IVN De Ronde Venen en Uithoorn doet mee aan Europese vogelkijkdag


Geplaatst op: 1 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober aan staande gaan leden van de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn op stap om vogels te kijken en te tellen. Wij doen dit samen met meer dan 100 andere vogelwerkgroepen verspreidt over ons land. In totaal wordt er op ongeveer 150 verschillende plaatsen in Nederland geteld. Dit gebeurt in het kader van de Euro Birdwatch, het Europese vogeltelevenement van BirdLife International.

Op plaatsen waar veel vogeltrek te zien is, tellen vogelkenners alle verschillende soorten en hun aantallen. De vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn zal die dag aanwezig zijn in de Waverhoek.

Elk jaar doen vele tienduizenden vogelaars mee aan dit evenement, verspreidt over 38 Europese landen. Aan het einde van middag verzamelt Vogelbescherming Nederland (in samenwerking met de vogeltrekwebsite www.trektellen.nl) de vogelgegevens uit heel Nederland. Elk jaar worden tienduizenden vogels gezien, met in sommige jaren aantallen van meer dan 600.000, verdeeld over meer dan 200 verschillende vogelsoorten In heel Europa werden vorig jaar zelfs bijna 5 miljoen vogels geteld! De hoeveelheid trekvogels is daarbij sterk afhankelijk van het weer.

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse partner van BirdLife International. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

Bent u geïnteresseerd en wilt u ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat? Dan bent u op 6 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur van harte uitgenodigd ons te bezoeken in de Waverhoek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vogelwerkgroep IVN De Ronde Venen en Uithoorn doet mee aan Europese vogelkijkdag

Op zaterdag 6 oktober aan staande gaan leden van de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn op stap om vogels te kijken en te tellen. Wij doen dit samen met meer dan 100 andere vogelwerkgroepen verspreidt over ons land. In totaal wordt er op ongeveer 150 verschillende plaatsen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: