Atlantis 4 wint verdiend van Tempo

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Zaterdagmiddag 29 september mocht Atlantis 4, gesponsord door Florist Holland, aantreden tegen Tempo 8 in Alphen a/d Rijn. De omstandigheden waren prima en het jeugdige Atlantis-team kon voor het eerst in weken weer een basisopstelling neerzetten met voornamelijk eigen spelers. Anouk Röling begon in de basis ter vervanging van Manon van Scheppingen, Nancy Kroese en Saskia Kraan, allen geblesseerd. Trainer/coach Mark Goverse kon niet mee, maar gaf duidelijke instructies mee waardoor de Mijdrechtse formatie de wedstrijd scherp kon beginnen.

Het begin van de wedstrijd was geheel voor Atlantis 4; schot na schot viel door de korf en de Alphense tegenstander wist er maar weinig tegenin te brengen. Atlantis 4 (Niels & Lisanne Reurings, Sjors Warmer, Kariem Khalifa, Maarten van Diemen, Ilona Pauw en Christa Zeldenthuis) kon op deze manier uitlopen naar een 0-8 stand, de helft van deze doelpunten kwam op naam van Maarten van Diemen die keer op keer van afstand de korf wist te vinden. Tempo 8 was zeker niet de mindere partij, maar de ploeg draaide in de beginfase niet goed. De 0-8 stand kon gerust geflatteerd genoemd worden en het duurde niet lang voordat ook de thuisploeg wist te scoren. Door de enigszins onverwacht grote voorsprong werd Atlantis soms wat gemakkelijk en slordig, hierdoor kwam Tempo beter in zijn spel en wist de ploeg nog twee keer te scoren. Zo stond er bij het klinken van het rustsignaal een 3-8 stand op het scorebord.

Na de rust had Atlantis significant meer moeite om de korf te vinden. Dit kwam niet alleen door meer druk van Tempo, maar ook een aantal spelerswisselingen aan Alphense zijde bracht het niveau omhoog. De verdediging van de Mijdrechtse ploeg stond, net als in de eerste helft, nog steeds solide. Het eerste doelpunt na rust was voor Atlantis-speler Kariem Khalifa (3-9), maar daarna was het Tempo dat meer kansen wist te creëren en vooral meer doelpunten wist te maken dan Atlantis. Zo werd het onverwacht nog spannend; Tempo kwam langzaam maar zeker dichterbij en Atlantis wist een tijd lang niet te scoren ondanks een aantal goede kansen. Bij 7-9 wist Atlantis de ban te breken en scoorde Niels Reurings voor Atlantis, 7-10. Thomas Boogaard kwam hierna in de ploeg voor Niels en tot aan het einde van de wedstrijd bleef de 7-10 stand op het scorebord staan. Miranda Vousten-Faasen zou aanvankelijk Anouk vervangen, maar met wederzijdse instemming is daar vanaf gezien. Het door Florist Holland gesponsorde Atlantis 4 kon dus de twee welverdiende punten mee naar Mijdrecht te nemen met dank aan solide verdedigend spel en, vooral in de eerste helft, zuivere schoten.

Komende zaterdag 6 oktober speelt Atlantis 4 om 16:15 uur een thuiswedstrijd. Op het sportpark aan de Hoofdweg wordt dan Fiducia 4 ontvangen.

Zaterdagmiddag 29 september mocht Atlantis 4, gesponsord door Florist Holland, aantreden tegen Tempo 8 in Alphen a/d Rijn. De omstandigheden waren prima en het jeugdige Atlantis-team kon voor het eerst in weken weer een basisopstelling neerzetten met voornamelijk eigen spelers. Anouk Röling begon in de basis ter vervanging van Manon … Lees meer »