VZOD bindt ook KCD aan zegekar

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Vorige week zaterdag reisde het eerste korfbalteam van VZOD af naar het mooie Doorn. In de bossen ligt het complex van KCD. Het kunstgrasveld aldaar was nog onder constructie, dus zij spelen hun wedstrijden nog op gras. Dat is even wennen, aangezien de Kudelstaartse korfballers al weer jaren op kunstgras spelen. VZOD stond vóór deze wedstrijd op een keurige tweede plaats met één punt voorsprong op KCD. De eerste actie van het duel leverde VZOD gelijk een strafworp op die helaas gemist werd. KCD schrok hier niet van en stond vijf minuten later op een 2-0 voorsprong. Bart Verheul scoorde via een doorloopbal de aansluitingstreffer waarna ook KCD weer scoorde: 3-1. Anika van Os zette VZOD met een afstandschot weer op 3-2. Zo bleef het spannend en ook stuivertje wisselen in het scoreverloop. Na tien minuten liet KCD de 4-2 noteren. Maar zoals VZOD sinds de start van dit seizoen onder trainer/coach Frits Visser speelt, liet het zich niet gek maken en vertrouwde op hun eigen speelwijze. Helaas werd een loepzuivere doorloopbal van Donja Passies afgekeurd maar even later scoorde zij van afstand 4-3. Het rustig zoeken en rondspelen van het tweede aanvalsvak werd beloond door een treffer van Verheul: 4-4. VZOD rook bloed en ook het andere (jongere) vak legde mooi veldspel op de mat. Geduldig werd de bal rondgespeeld en een prachtig samenspel van Erik Spaargaren en Nils van Os, waarbij de heren van KCD volledig het Doornse bos in werden gestuurd, werd door laatstgenoemde van dichtbij afgerond: 4-5. Een minuut later toverde Spaargaren nog een fluwelen pass uit zijn vingers en gaf Nils van Os een schitterende dieptebal aan. Alhoewel van Os de bal niet meer verwachtte werd de bal feilloos door hem verzilverd: 4-6. Een uitstekende periode dus voor de Kudelstaarters die daarmee de wedstrijd gelijk omdraaiden. Nadat er tegen werd gescoord, versierde Verheul intelligent een strafworp die helaas gemist werd. Gelukkig was het Passies die de 5-7 inknalde en hiermee werd de thee opgezocht. VZOD had in de eerste helft eventjes nodig gehad om de draai te vinden, maar kregen daarna snel oog in de voorspelbare aanvalsopbouw van de tegenstander.

Na rust gingen "Die Königsblauen" uit Kudelstaart door met waar ze vóór rust gebleven waren want al in de eerste minuut scoorde Josine Verburg een fraaie doorloopbal: 5-8. Door beide ploegen werd er om en om gescoord en zo stond er na een kwartier 10-11 op de teller (doelpunten van Dineke Westerhof, Spaargaren en Passies). Het bleef zo een spannend duel maar Nils van Os schoot er, tot opluchting van de meegereisde supporters, van ver zijn derde treffer in: 10-12. Wouter Vermeulen benutte een wegtrekactie vanuit de paal na een passje van Verheul en de zege leek binnen: 10-13. KCD gaf zich echter nog niet gewonnen en wist in de laatste vijf minuten nog tweemaal te scoren. Het was Spaargaren die in de allerlaatste minuut een goede wedstrijd bekroonde met een verlossend afstandschot zonder daarbij de mand te raken: eindstand 12-14. Een mooie overwinning van het collectief waarbij ook nog eens iedereen gescoord heeft en waarbij VZOD nog vaster op de tweede plaats staat met één punt achterstand op de koploper.

Aanstaande zaterdag om 15.30 uur aan de Wim Kandreef tegen Kesteren. Weer een zege voor het team van trainer/coach Frits Visser: "Na een beginfase die voor KCD was, kregen we grip op hun spel,wat tot een terechte voorsprong leidde. In de tweede helft werd het nog even spannend, maar doordat wij over meerdere schijven scoorden, kwam het tot een terechte winst." Doelpuntenmakers: Nils van Os en Donja Passies 3x, Erik Spaargaren en Bart Verheul 2x, Anika van Os, Dineke Westerhof, Wouter Vermeulen en Josine Verburg 1x.

De overige uitslagen van deze zaterdag: KCD 1-VZOD 1 12-14, KCD 2-VZOD 2 12-4, SDO 4-VZOD 3 11-11, Rapid A1-VZOD A1 17-3, Badhoevedorp A2-VZOD A2 9-6, TOP A4-VZOD A2 8-5, ZKV B2-VZOD B1 2-9, VZOD C1-Helios C1 2-1, Velocitas C4-VZOD C2 17-3, VZOD D1-KZ D3 6-5, VZOD D2-Atlantis D2 1-5, VZOD E1-TOP E7 3-2

Vorige week zaterdag reisde het eerste korfbalteam van VZOD af naar het mooie Doorn. In de bossen ligt het complex van KCD. Het kunstgrasveld aldaar was nog onder constructie, dus zij spelen hun wedstrijden nog op gras. Dat is even wennen, aangezien de Kudelstaartse korfballers al weer jaren op kunstgras … Lees meer »