Atalante dames 1 roeit met de riemen die ze heeft

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Atalante dames 1 moest het deze keer doen zonder Mirjam van der Strate en Allie Koekoek. Daarentegen mocht het team een nieuwe speelster verwelkomen, Saskia van Sligtenhorst en was Annemarie Bakker van dames 2 bereid gevonden mee te gaan.

De eerste set werd gestart met de debuteerde spelverdeelster Wilma van der Schaft, op diagonaal Marlieke Smit, op buiten Natalie van Scheppingen en Jana Chatrnuchova en op midden Daniëlle van der Horst en Carin van Tellingen. De start van de wedstrijd was fantastisch. Er was vooral veel servicedruk, waardoor Netzo in de problemen kwam. Helaas moet Carin wederom afhaken met een blessure en werd haar plek overgenomen door Nancy Lijten. Dit kostte even wat gewenning, maar Atalante herpakte zich snel. De eerste set ging uiteindelijk eenvoudig naar Atalante met 15-25.

De tweede set was Netzo duidelijk op scherp gezet door hun fanatieke coach. Er vond een wisseling plaats in de spelverdeling en het ging bij de Amsterdamse ploeg steeds beter lopen. Bij Atalante ging het stukken minder; de foutjes slopen in het spel en de ploeg liep hierdoor constant achter de feiten aan. Tot halverwege de set ging het gelijk op, waarna Netzo een paar punten voorsprong pakte. Atalante herstelde goed, maar was uiteindelijk niet bij machte om langszij te komen. De overwinning in deze set ging naar Netzo met 27-25.

De derde set maakte ook Saskia haar debuut voor dames 1. Zij nam de plek over van Marlieke. Helaas liet Atalante een beetje de koppies hangen. Er werd veelvuldig gescoord door de middenaanvalster van Netzo en Atalante maakte veel onzorgvuldige fouten in de aanval. Tel daarbij de overige individuele fouten en het team had het duidelijk moeilijk. Aan het eind van de set kwam een opleving toen Marlieke binnen de lijnen kwam om te serveren. Met haar moeilijke service wist Atalante bijna Netzo in te halen. Helaas was de achterstand te groot en pakte Netzo ook de derde set met 25-22.

De vierde set was het tijd om orde op zaken te stellen. Saskia wisselde van plek met Jana en Marlieke kwam terug op de diagonaal. Nancy nam de plek op midden voor haar rekening. Een compleet nieuwe opstelling zorgde voor nieuw elan. Met een opzwepende Annemarie langs de lijnen stevende dames 1 in rap tempo op haar doel af; winst in de vierde set. Door een onsportief trucje van Netzo kwam dames 1 nog bijna in de problemen, maar door slimme ballen van Natalie en Marlieke werd de winst in de vierde set veilig gesteld. Met 22-25 was de basis voor een goede vijfde set gelegd.

De vijfde set ging dames 1 verder waar het gebleven was. Daniëlle was los op midden en bewees dat door o.a. een prachtig killblock. Saskia scoorde lekker op buiten en ook Nancy wist haar puntjes mee te pakken op midden. Het liep als een trein en Atalante vocht voor elk punt. Er viel bijna geen bal meer op de grond en bij een 4-8 voorsprong werd gewisseld van kant. Natalie sloeg vervolgens een deuk in de grond in de Amsterdamse sporthal en het plezier was zichtbaar terug bij de Vinkeveners. De sneltrein verminderde nimmer vaart en zo werd de vijfde set met 8-15 gewonnen door Atalante.

Met deze overwinning behoudt dames 1 haar eerste plaats in het klassement. Er is helaas wel duidelijk gebleken dat het team over een beperkte selectie beschikt en alle zeilen moeten worden bijgezet om het hele seizoen stabiel te kunnen draaien.
De dames mogen een weekje uitrusten en spelen hun volgende wedstrijd op 10 oktober in Hoofddorp tegen VCH D2.

Afgelopen donderdagavond speelde de Krijn Verbruggen / Haaxman equipe haar tweede wedstrijd van het seizoen. Na een voortvarende start in de wedstrijd, moest het team het initiatief aan het Amsterdamse Netzo laten. De dames herpakten zich prima en wisten uiteindelijk met de overwinning naar huis te gaan.Atalante dames 1 moest … Lees meer »