01 - Nooit Gedacht

De Prins Bernharstraat in Wilnis was al gezellig


Geplaatst op: 26 september 2012

Maar nu na burendag weten de bewoners elkaar ook te vinden voor iets extra's. Op 22 september deden we met onze straat mee aan burendag. Het idee werd door de buurtjes goed ontvangen en iedereen wilde graag iets doen. Zo ontstond het idee om de bankjes langs de vaart blauw te schilderen en al het onkruid bij de bankjes weg te halen. Het idee werd door de Gemeente de Ronde Venen enthousiast ontvangen. We kregen de verf, kwasten, schuurpapier en alles wat er bij kwam kijken gratis. We hoefde het alleen bij de gemeentewerf aan de ringvaart op te halen. Tijdens het opknappen van de bankjes werd er door verschillende bewoners koffie en thee gezet, andere bewoners hadden taarten en cakejes gebakken. En werden we verrast door de verfrissende smaak van Marokkaanse thee. Na het opknappen van de bankjes gingen we onder de partytenten heerlijk met elkaar eten. De kinderen konden zich vermaken op het springkussen.

Van het Oranjefonds hadden we 500 euro gekregen en daar hebben onder andere het springkussen en de partytenten van gekocht. Deze zijn nu voor de straat. Als iemand in de straat een feestje heeft kunnen ze gebruik maken van de tenten en springkussen. Tijdens het diner werden we verwend door de kookkunsten van de bewoners. De een had heerlijke Thaise gerechten gemaakt, de ander liet ons proeven van de Marokkaanse keuken en aparte soepen. Mocht het weer toch omslaan in regen en wind, dan hadden we de gelegenheid van GroenWest gekregen om in een leegstaande huurwoning bij elkaar te komen. Wij als bewoners van de Prins Bernhardstraat hebben deze dag leuk ervaren, juist ook door alle medewerking en reacties die we van organisaties hebben gekregen.

We werden ook vereerd door bezoek van de Wethouder Cees Schouten en Marcel Wolswijk vanuit de Gemeente. Nu na burendag lopen we makkelijker bij elkaar achterom naar binnen. De buurtkinderen komen samen om lekker te springen op het springkussen. Is één van de buurtkinderen mee geweest met de hond uitlaten van de buurvrouw en mocht de bal voor de hond weggooien. Weten we dat we een kapster hebben. Worden maaltijden met elkaar gedeeld. Zijn er ideeën om elkaar op de hoogte houden via een nieuwsbrief. Helpen we elkaar wanneer het nodig is. En zijn we al weer druk bezig met ideeën voor Burendag voor volgend jaar!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Prins Bernharstraat in Wilnis was al gezellig

Maar nu na burendag weten de bewoners elkaar ook te vinden voor iets extra's. Op 22 september deden we met onze straat mee aan burendag. Het idee werd door de buurtjes goed ontvangen en iedereen wilde graag iets doen. Zo ontstond het idee om de bankjes langs de vaart blauw … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: