02 - Senior  sportief actief 2e week

Lions club Vinkeveen op stap met bewoners Maria Oord en Zuiderhof


Geplaatst op: 25 september 2012

Afgelopen vrijdag 21 september trakteerde de Lions Club Vinkeveen en Waverveen bewoners van Maria Oord en Zuiderhof op een uitje in Amsterdam met de tram genaamd ‘Red Crosser'. Geen gewone tram, maar één die speciaal is ingericht op het vervoer van minder validen. De tram is een idee van het Rode Kruis (vandaar ook de naam ‘Red Crosser') waarbij ook plek wordt geboden voor een aantal meerijdende vrijwilligers om de passagiers de helpende hand te reiken. Een unieke gelegenheid voor de ouderen onder ons, die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, om onze hoofdstad toch nog eens te kunnen bezoeken.

De aangepaste touringcar bracht de groep van in totaal 32 personen (incl. begeleiders) rond het middaguur naar het Haarlemmermeer station. Daar begon de tramrit van 2 uur kriskras door Amsterdam van Oost naar West, van Noord naar Zuid langs o.a. de Dappermarkt, het Leidse Plein en het Vondelpark. De gids van het Rode Kruis wist over elke bezienswaardigheid veel te vertellen en vermaakte de reizigers met nostalgische verhalen over het vroegere leven in de stad. Na een stop in de buurt van Artis voor koffie, thee en een gebakje werd weer verder gereden langs de Hortus Botanicus naar het Rembrandstplein verder het centrum in. Een feest van herkenning voor velen. ‘O, kijk, ik heb hier gewoond en daar op school gezeten! Ik word er stil van en krijg tranen in mijn ogen.' Zo werden vele enthousiaste herinneringen gedeeld. Tegen het einde van de middag werd de groep weer in de touringcar naar Vinkeveen gebracht. Aan de stralende gezichten te zien en te horen aan de vele bedankjes, had iedereen het erg naar zijn zin gehad, uiteraard ook met dank aan de meereizende vrijwilligers van Maria Oord, Zuiderhof, Red Crosser en de Lions.

Er kan weer teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag. En ook voor de Lions Club Vinkeveen en Waverveen is het duidelijk: dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lions club Vinkeveen op stap met bewoners Maria Oord en Zuiderhof

Afgelopen vrijdag 21 september trakteerde de Lions Club Vinkeveen en Waverveen bewoners van Maria Oord en Zuiderhof op een uitje in Amsterdam met de tram genaamd ‘Red Crosser'. Geen gewone tram, maar één die speciaal is ingericht op het vervoer van minder validen. De tram is een idee van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: