01 - Nooit Gedacht

De Baat ondersteunt Coalitie Erbij in de week van de eenzaamheid


Geplaatst op: 25 september 2012

Af en toe is het wel eens heerlijk om even alleen te zijn maar je eenzaam voelen, dat is wat anders. We zijn allemaal sociale wezens; zonder contacten met anderen kunnen we niet leven. Allemaal hebben we het nodig om aandacht te krijgen en te geven, ervaringen te delen of ergens bij te horen. Wel is het zo dat niet iedereen dezelfde behoefte heeft in omgang met anderen. Voor iemand kan een contact met partner of familielid al voldoende zijn. Maar over het algemeen is het zo dat wie sociale contacten mist, zich eenzaam voelt.

Eenzaamheid komt voor in alle leeftijdscategorieën en maar liefst 30 procent van de volwassen bevolking voelt zich eenzaam. Om die reden organiseert Coalitie Erbij dit jaar voor de derde maal de Week tegen Eenzaamheid. Met het thema ‘Kom de deur uit' wil Coalitie Erbij het belang van het ondernemen van activiteiten buitenshuis onder de aandacht brengen. Stichting De Baat vindt dit een mooi initiatief en roept iedereen in De Ronde Venen op om de deur uit te komen, andere mensen mee te nemen en de drempel om de deur uit te komen te verlagen. Door de deur uit te komen kun je andere mensen ontmoeten, waardoor er mogelijkheden zijn om je sociale netwerk te vergroten of versterken. Daarnaast kan het mensen een gevoel van nut, verantwoordelijkheid en plezier geven wat de kwaliteit van leven vergroot.

De Baat organiseert de komende tijd weer veel activiteiten om nieuwe contacten op te doen:

Diverse PlusBus uitjes
Wilt u eens samen met iemand naar de film? Of gaat u mee naar het touwmuseum, Paleis het Loo of de paardenmarkt in Vianen? De activiteiten van De Plusbus staan in het maandelijks nieuwsblad en op De Baat pagina in De Nieuwe Meerbode. U kunt bij De Baat aangeven dat u het nieuwsblad wilt ontvangen.

Brunchen in De Kweektuin
Op de 1e zondag van de even maanden organiseert De Baat samen met De Kweektuin een brunch van 12.00 tot 14.00 uur. Bent u 65+, dan bent u van harte welkom!
De kosten voor deze brunch bedraagt € 5,-. Voor meer informatie en opgeven kunt u bellen naar het Servicepunt (0297) 587 600.

Eetgroep
De eetgroep is bestemd voor alle zelfstandig wonende ouderen in De Ronde Venen die het gezellig vinden om samen te eten.
Op de maandagen en vrijdagen in de oneven weken van 17.00 tot 20.00 uur. Kosten: € 7,- per keer of € 10,- indien u gebruik maakt van vervoer met de PlusBus.
Locatie De Morgenster, Herenweg 253 te Vinkeveen. Aanmelden kan bij een van de Servicepunten (0297) 587 600.

Buurtkamer Vinkeveen
Elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur zijn 55 plussers uit Vinkeveen van harte welkom in de gezellige Buurtkamerhoek in de bibliotheek. Uiteraard voor een lekker kopje koffie of thee en bijpraten met elkaar. Regelmatig worden er ook activiteiten georganiseerd zoals op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober. Dan kunt u een pompoenstukje maken. Voor meer informatie kunt u tijdens openingstijden bellen naar: 06-28249257.

Buurtkamer Mijdrecht
Open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, adres: G. van Aemstelstraat 5 te Mijdrecht. Mee-eten kan op dinsdag en donderdag van 12.00 tot ca. 13.15 uur. Hiervoor kunt u zich 's morgens telefonisch opgeven tussen 9.30 en 10.00 uur
(0297) 288 466 (tijdens openingstijden).

Dag van de Mantelzorg/Dag van de ouderen
Maandag 1 oktober kunnen mantelzorgers en ouderen uit De Ronde Venen deelnemen aan een ontspannen middag in De Meijert. Dit betekent dat zowel alle ouderen als mantelzorgers van alle leeftijden van harte welkom zijn voor een ontspannen, gezellige middag. Zo zijn er creatieve en sportieve activiteiten, is er live muziek, een theatervoorstelling en nog veel meer! Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur en vindt plaats in Partycentrum De Meijert, dr. J. van der Haarlaan 6 te Mijdrecht. Deelname aan deze dag is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

Maatje voor Twee
Maatje voor Twee is er voor mensen van alle leeftijden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zoals voor mensen die moeite hebben om nieuwe contacten op te doen maar dit wel graag willen of mensen met bijvoorbeeld psychische problematiek, een chronische ziekte of handicap (laatste twee vanaf 55 jaar).
Een maatje helpt een kwetsbaar persoon voor een periode van (minimaal) een jaar om erop uit te gaan, een spelletje te doen of met de ander mee te denken.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u kijken op de website: www.stichtingdebaat.nl of contact opnemen met Carolien Harbers van Stichting De Baat (0297) 230 280, mailen naar: c.harbers@stichtingdebaat.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Baat ondersteunt Coalitie Erbij in de week van de eenzaamheid

Af en toe is het wel eens heerlijk om even alleen te zijn maar je eenzaam voelen, dat is wat anders. We zijn allemaal sociale wezens; zonder contacten met anderen kunnen we niet leven. Allemaal hebben we het nodig om aandacht te krijgen en te geven, ervaringen te delen of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: