01 - Nooit Gedacht

De Baat start met budgetbegeleidingsmaatje


Geplaatst op: 25 september 2012

Momenteel is het economisch gezien geen gemakkelijke tijd. Er zijn veel mensen die niet aan hun maandelijkse betalingen kunnen voldoen.
Dit kan ons allen overkomen door bijvoorbeeld een echtscheiding, verlies van baan of andere oorzaak.

Als aanvulling op de professionele schuldhulpverlening
start Stichting De Baat daarom in samenwerking met diverse organisaties in de gemeente met het concept: 'Budgetbegeleidingsmaatje'. Hierbij worden zogeheten budgetbegeleidingsmaatjes door de coördinator Nel Verhoek van Stichting De Baat gekoppeld aan mensen die te maken hebben met schulden of
die gebaat zijn bij schuldpreventie. De inzet van een budgetbegeleidingsmaatje wordt gezien als aanvulling op de professionele schuldhulpverlening waarbij deze vrijwilliger
meer aandacht en tijd heeft voor een goed gesprek. Daarnaast kan wellicht worden voorkomen dat bij mensen met een schuldenproblematiek de schulden groter gaan worden.

Kunt u een budgetbegeleidingsmaatje gebruiken?
Zit u momenteel in een schuldhulpverleningstraject, hebt u beginnende schulden of dreigt u weer terug te vallen? Dan kunt u voor meer informatie of voor het maken van een afspraak terecht bij coördinator Nel Verhoek. Zij bespreekt met u uw hulpvraag of vragen en of u in aanmerking komt voor een budgetbegeleidingsmaatje.
Indien uw vraag aan de voorwaarden voldoet, gaat zij op zoek naar een geschikt maatje.

Wilt u juist iemand begeleiden?
Kunt u iemand administratieve ondersteuning geven zoals het helpen met ordenen van geldzaken, het betalen van rekeningen en iemand leren om te gaan met geld?
U bent vooral belangrijk voor het versterken van de eigen verantwoordelijkheid van degene die hulp vraagt. Daarnaast heeft u de taak om problemen te signaleren en als het nodig is de hulpvrager in contact te brengen met professionele hulpverlening en officiële instanties zoals woningcoöperaties en gemeente.
Budgetbegeleidingsmaatjes krijgen een officiële training en persoonlijke begeleiding van de coördinator.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Nel Verhoek van Stichting De Baat.
U kunt mailen naar: bbmaatje@stichtingdebaat.nl of bellen naar: (0297) 230 280. Ook kunt u kijken op: www.stichtingdebaat.nl .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Baat start met budgetbegeleidingsmaatje

Momenteel is het economisch gezien geen gemakkelijke tijd. Er zijn veel mensen die niet aan hun maandelijkse betalingen kunnen voldoen. Dit kan ons allen overkomen door bijvoorbeeld een echtscheiding, verlies van baan of andere oorzaak. Als aanvulling op de professionele schuldhulpverlening start Stichting De Baat daarom in samenwerking met diverse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: