HVM klopt IJburg

Geplaatst op: 24 september 2012

Zondag versloeg HVM thuis IJburg uit Amsterdam met 5-1. Na drie wedstrijden gaan de Mijdrechters nu zonder puntverlies gedeeld aan kop. Volgende week treffen ze medekoploper Hoorn.

Het krachtsverschil tussen beide teams was in de eerste helft groot. Pas na een half uur kreeg keeper Stienstra voor het eerst een schot te verwerken. Onfortuinlijk voor HVM ging die er meteen in, waardoor IJburg kon terugkomen tot 3-1.
Mijdrecht begon flitsend aan de wedstrijd, al in de eerste minuut kwam het eerste gevaarlijke schot op het Amsterdamse doel. Een paar minuten later werd een goal van Mats Kaas, na overleg tussen de scheidsrechters, afgekeurd. Lang lieten de verwachte doelpunten niet op zich wachten, na tien minuten scoorden Casper Wilmink en Arjan Blommaert binnen een minuut, de laatste uit een strafcorner.
Na een klein kwartier was er een bijzonder moment, een van de scheidsrechters viel geblesseerd uit. Gelukkig voor de wedstrijd beschikt HVM over genoeg scheidsrechters, zodat de wedstrijd nauwelijks oponthoud kende.
Na 25 minuten kreeg HVM een strafcorner, voor een duw buiten de cirkel. Jacob Veerhuis scoorde daaruit met een backhand schot. Vlak voor tijd speelde Mats Kaas zich goed vrij, maar zijn schot ging net naast. De rust kwam met 3-1.

Na rust bleef Mijdrecht sterker. IJburg probeerde wel in de eerste paar minuten de aansluiting te forceren, maar in de vierde minuut besliste Maarten Post uit een strafcorner de wedstrijd, 4-1. Vier strafcorners binnen vijf minuten leverden vervolgens niets op voor HVM, en keeper Stienstra moest nog een paar keer in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. De Mijdrechtse verdediging, met onder anderen Koen Meijer, Martijn Hensbroek en Tim Mantel, hield veel aanvallen al vroeg tegen.
Ongeveer vijf minuten voor het einde scoorde Arjan Blommaert zijn tweede treffer. De eindstand werd zo 5-1.
Jacob Veerhuis werd uitgeroepen tot man van de match.
In de competitie zijn nu nog twee teams, HVM en Hoorn, zonder puntverlies. Volgende week treffen ze elkaar in Hoorn.

Zondag versloeg HVM thuis IJburg uit Amsterdam met 5-1. Na drie wedstrijden gaan de Mijdrechters nu zonder puntverlies gedeeld aan kop. Volgende week treffen ze medekoploper Hoorn. Het krachtsverschil tussen beide teams was in de eerste helft groot. Pas na een half uur kreeg keeper Stienstra voor het eerst een … Lees meer »