001- Uithoorn

Vliegende start bij Atalante H1


Geplaatst op: 24 september 2012

Het volleybalseizoen is weer begonnen en dit jaar kende een extra vroege start voor de heren van Atalante. Op maandag de 13e reisden de Vinkeveners naar West Friesland, Edam om precies te zijn. Daar stonden zeven heren van de lokale vereniging Move klaar voor de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. Zij troffen een ietwat verzwakt Atalante, want talenten Leroy Kuijper en senior talent Bas van der Lubbe moesten verstek laten gaan. Omdat de ploeg al een tijdje de luxe van twee spelverdelers kent, werd besloten om weer eens ouderwets 2-4 te gaan spelen. Dat betekent geen ingewikkeld penetreren en gewoon alle ballen naar midvoor spelen en van daaruit een set-up naar links of naar rechts geven. Hoe simpel kan volleybal zijn. Move maakte weinig indruk, het is een jonge ploeg met af en toe gebrekkige techniek. Maar toch kon Atalante enkel met hangen en wurgen de eerste set winnen: 25-27. De ploeg besloot maar weer terug te grijpen naar het moderne volleybal met 1 spelverdeler voor de rest van de wedstrijd. En dat liep gewoon als een trein. Via 14-25 en 23-25 werd het een 0-3 overwinning en kon de lange reis terug naar Vinkeveen weer aanvaard worden.

Drie dagen later stond de eerste competitiewedstrijd alweer op de planning: Spaarnestad 7 in Haarlem. Nu was de selectie wel compleet en startten de Vinkeveners in een van de bekende opstellingen met van der Lubbe en Hardeman op het midden en Verbruggen, Pothuizen, Hendriks en Kuijper op buiten. Roos werd geselecteerd voor de spelverdeling. Het niveau verschil met Move was groot. Spaarnestad toonde een goed blok en een betere service. De Atalante aanvallers sloegen zich vaak stuk op het blok, of sloegen uit in een poging om het blok omzeilen. Een verandering was geboden, en speler/coach Hendriks koos dan ook voor het inwisselen van Drost en spelverdeler Moolenaar. Dat werkte gelukkig voor de Vinkeveners. Want er werden vanaf de tweede set minder aanvallende fouten gemaakt en er werd vooral heel goed verdedigd door de Vinkeveners. Daardoor ontstonden ook leuke rally's waarvoor publiek zeker geapplaudisseerd zou hebben als ze gekomen waren. Spaarnestad werd uiteindelijk van de mat gespeeld met drie verloren sets. Aanstaande vrijdag speelt Atalante H1 tegen VCH H1 in sporthal de Boei, vanaf 21:15u.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vliegende start bij Atalante H1

Het volleybalseizoen is weer begonnen en dit jaar kende een extra vroege start voor de heren van Atalante. Op maandag de 13e reisden de Vinkeveners naar West Friesland, Edam om precies te zijn. Daar stonden zeven heren van de lokale vereniging Move klaar voor de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: