Ruime overwinning voor De Vinken

Geplaatst op: 24 september 2012

Lang aanvalsspel
De Vinken beleeft tot nu toe een goede seizoenstart met twee overwinningen uit twee wedstrijden. Ook Harga geeft een duidelijk signaal af met twee overwinningen en een nipt verlies tegen het ongeslagen Crescendo. Met de inmiddels vertrouwde opstelling begonnen in de aanval Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman. In de defensie traden aan Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.

De Schiedammers wisten in de eerste aanval meteen te scoren, terwijl het eerste Vinkendoelpunt even op zich liet wachten. Door de sterke rebound van vrijwel alle Vinkenspelers werden aanvallen van wel acht schoten vervaardigd. Daarbij was het zeer belangrijk dat de juiste persoon schoot, want de zakkende Schiedammers lagen op de loer. Jammer genoeg was het scoringspercentage ver onder de maat, maar aan het einde van de tweede helft liep De Vinken uit naar comfortabele 9-3 voorsprong.

Concentratie
Na rust maakte het achttal van coach Johan Kroon al snel duidelijk de voorsprong te willen vergroten. Veel ballen werden in de vang onderschept, maar zo nu en dan lieten de Vinkeveners wat steekjes vallen door gebrek aan concentratie. De gretigheid van sommige spelers van Harga zorgden daarom voor een handvol scores. Met afstandschoten van Peter Kooijman, Rudy, Eva en Mariska kwam De Vinken op 7-16 voorsprong. Voor Mariska was dit maarliefst haar 600e doelpunt in dienst van het eerste. Roosmarijn Mooij, Rutger Woud en Gerwin Hazeleger werden ingebracht en overtuigend knalde Rutger zijn eerste schot door de mand. Het laatste Vinkendoelpunt was een schot van Annick wat de eindstand op 20-8 bracht.

Aanstaande zaterdag speelt De Vinken tegen Aurora in Haarlem. Hier zal De Vinken weer vol aan de bak moeten om boven in mee te blijven draaien.

Afgelopen zaterdag 22 september speelde De Vinken 1 tegen Harga 1 in Schiedam. In de eerste helft kwamen ABN-Amro'ers op 9-3 voorsprong met weliswaar een legio gemiste kansen. Gedurende de tweede helft konden de Vinkeveense korfballers de voorsprong verzorgd uitbouwen tot een riante 20-8 overwinning. Lang aanvalsspelDe Vinken beleeft … Lees meer »