Atalante dames 1 start nieuwe seizoen voortvarend

Geplaatst op: 24 september 2012

Afgelopen vrijdag speelde dames 1 van V.V. Atalante haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het team, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, is vorig seizoen gedegradeerd en komt nu uit in de eerste klasse. Dames 1 kent een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Wilma van der Schaft (D3), Natalie van Scheppingen (D2) en Marlieke Smit (oud-D1) zijn het team komen versterken. Daarentegen werd afscheid genomen van Xuee Lont (D3), Loes Kuijper (D2), Marleen Sondermeijer (blessure) en Sandra Wiebes (blessure).

De eerste wedstrijd werd Wilma gemist vanwege ziekte. Loes Kuijper nam haar plekje over. Het team startte met Mirjam van der Strate op spelverdeling, Nancy Lijten op diagonaal, Carin van Kouwen en Daniëlle van der Horst op midden en Marlieke Smit en Natalie van Scheppingen op buiten. Het was duidelijk te zien dat er nog gezocht werd naar de vaste patronen. Logisch met twee nieuwe basisspeelsters en een lange periode zonder volleybal. Het was echter wel van het begin af aan duidelijk dat Atalante in principe de betere ploeg was en de set moest gaan winnen. Door een goede servicedruk en een juiste afwisseling aan het net werd er ondanks de vele schoonheids- en communicatiefoutjes met 25-17 gewonnen.

De tweede set liet eenzelfde beeld zien, waardoor tegenstander Xenon uit Amsterdam beter in haar spel kwam. Er werd met tactische ballen veel gescoord en de Vinkeveense dames hadden het knap lastig. Jana Chatrnuchova was deze set op het midden begonnen, omdat Carin met een -hopelijk lichte- knieblessure moest afhaken. Jana nam haar taken prima over en dit resulteerde dan ook in een kleine voorsprong voor de Vinkeveense equipe. Toch maakten de dames het zichzelf onnodig lastig door veel kleine foutjes; een passfoutje hier, een aanval uit daar en zo kreeg Xenon de ruimte om punten te maken. Het bleef tot het eind toe spannend. Om extra lengte aan het net te brengen kwam Loes Kuijper binnen de lijnen voor Marlieke. Dit had het gewenste resultaat; Loes maakte op 27-26 het winnende punt.

De derde set bleef Loes staan. De tribune was inmiddels goed volgelopen en het enthousiaste publiek zorgde ervoor dat Atalante in een lekkere flow kwam. Natalie pakte haar puntjes mee op buiten en Daniëlle scoorde veel op het midden met harde aanvallen. Tel daarbij een mooie servicereeks van Nancy Lijten en het ging de goede kant op. Allie Koekoek kampt met een enkelblessure, maar was wel inzetbaar als libero. Zij liet haar meerwaarde deze set duidelijk zien als vaste invalster van Daniëlle, maar later ook op andere posities. Mede door haar werd de derde set binnen gesleept (25-21) en stond er een 3-0 voorsprong op de borden.

De vierde set draaide het team heerlijk! Mirjam kreeg mooie passes en bediende de aanvalsters veelal op maat. Alle speelsters scoorden aan het net met afwisselend hard en tactisch geslagen ballen. De verdediging van Xenon werd lam gelegd en Atalante daarentegen stond prima op haar plaats. De eerder lastige tactische ballen werden nu opgepikt en er werd hard voor elkaar gewerkt. Het was wederom de service van Nancy die aan het eind van de set Xenon de das omdeed. Met 25-14 was de laatste set overduidelijk voor Atalante en is de eerste 4-0 overwinning een feit.

Volgende week donderdag 27 september speelt het eerste damesteam van Atalante haar tweede competitiewedstrijd. Om 21:00 uur speelt het team tegen Netzo in de Zeeburghal te Amsterdam.

Afgelopen vrijdag speelde dames 1 van V.V. Atalante haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het team, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, is vorig seizoen gedegradeerd en komt nu uit in de eerste klasse. Dames 1 kent een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Wilma van der Schaft … Lees meer »