VZOD soeverein naar klinkende overwinning

Geplaatst op: 24 september 2012

Afgelopen zaterdag werd de korfbalwedstrijd tussen VZOD en THOR gespeeld. Een mooi affiche deze middag: het team van trainer/coach Frits Visser zit in een uitstekende periode, prima weeromstandigheden en tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Beide ploegen hadden vóór deze wedstrijd een gelijk puntenaantal, een ideale mogelijkheid dus voor de Kudelstaarters om THOR op afstand te zetten. Dit had Josine Verburg ook voor ogen want al in de eerste minuut scoorde zij een doorloopbal. Niet veel later maakte zij uit een vrije bal ook 2-0. Vervolgens strafte Bart Verheul een verdedigingsfoutje af: 3-0. De gasten uit Harmelen werden nu ook wakker en scoorde gelijk tweemaal: 3-2. Anika van Os zette VZOD via een schitterende doorloopbal weer op 4-2, waarna THOR gelijk tegen scoorde. Verheul wees de Kudelstaartse korfballers weer de juiste weg en scoorde van afstand 5-3. Nadat THOR de aansluitingstreffer had gemaakt scoorde Erik Spaargaren vanaf de strafworpstip 6-4. Verheul legde er voor de rust nog even een doorloopbal in zodat de youngsters van trainer/coach Frits Visser met een comfortabele 7-4 de thee opzochten. De rust had THOR geen goed gedaan want het was Verheul die de 8-4 in knalde. Verburg dolde haar dame met een prachtige doorloopbal en schoot daarna ook gelijk nog even van afstand raak: 10-4.

THOR kwam er in het geheel niet aan te pas en het was jammer dat de doelpuntenmachine van VZOD wat stokte. Wel werd er door de Kudelstaarters geduldig en lang aangevallen, zodat de meegereisde supporters van THOR in dat opzicht ook al snel doorhadden dat er voor hun team in Kudelstaart vandaag niets te halen viel. Verheul had er vanmiddag zin in schoot zijn tegenstander er nog maar eentje om de oren: 11-4. THOR scoorde na twintig minuten hun eerste treffer na rust en deden dit ook nog eens vijf minuten voor tijd. De wedstrijd, die eigenlijk allang geen wedstrijd meer was, werd in stijl afgesloten door Verburg die via een doorloopbal haar vijfde van de middag scoorde: 12-6. In de laatste seconden liet Verheul zelfs nog achteloos van afstand zijn zesde aantekenen en zo lieten de Kudelstaarterse korfballers THOR kansloos naar huis terugkeren, eindstand 13-6. Een uitstekend resultaat met als gevolg op de ranglijst een mooie tweede plaats.

Volgende week weer een nieuwe uitdaging tegen de nummer drie, uit naar KCD uit Doorn om 15.30 uur. Een zeer nuttige overwinning voor het team van trainer/coach Frits Visser: "Thor heeft een team dat in opbouw is en kwam tekort tegen ons. We hebben de stijgende lijn te pakken.

Komende week weer een goede test tegen KCD dat het ons erg lastig gaat maken." Doelpuntenmakers: Bart Verheul 6x, Josine Verburg 5, Anika van Os en Eric Spaargaren 1x. De uitslagen op een rijtje: VZOD 1-Thor 1 13-6, VZOD 2-Thor 2 6-7, VZOD 3-OVVO 7 7-7, VZOD A1-Madjoe A1 11-12, VZOD A2-Badhoevedorp A2 5-4, KZ B4-VZOD B1 3-3, VZOD C1-KZ C4 uitgesteld, Aurora C2-VZOD C2 13-4, VZOD D1-Furore D2 6-5, Zaandam Zuid D1-VZOD D2 4-10

Afgelopen zaterdag werd de korfbalwedstrijd tussen VZOD en THOR gespeeld. Een mooi affiche deze middag: het team van trainer/coach Frits Visser zit in een uitstekende periode, prima weeromstandigheden en tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Beide ploegen hadden vóór deze wedstrijd een gelijk puntenaantal, een ideale mogelijkheid dus voor de … Lees meer »