Inhaalrace Argon levert geen resultaat op

Geplaatst op: 24 september 2012

Halverwege de wedstrijd tussen Quick en Argon was er bij de aanhang van Argon weinig hoop op een behoorlijk resultaat. Een tussenstand van 3-0 in het voordeel van Quick sprak wat dat betreft boekdelen. Maar voetbal blijft een raar spelletje, want pas vlak voor het einde van de wedstrijd wist de thuisploeg middels een strafschop de winst veilig te stellen na een tweede bedrijf, waarin ze met pijn en moeite overeind wisten te blijven onder de Mijdrechtse stormloop en uiteindelijk met 4-2 de eerste zege van het seizoen binnen wisten te halen.

Maar zoals gemeld, na de eerste 45 minuten leek alles al beslist. Want nadat de thuisploeg bij de eerste de beste hoekschop na 3 minuten de score al had geopend middels de opgekomen verdediger Angelista, leek Argon wel wat in de wedstrijd te komen, maar een te korte terugspeelbal kon door Patrick Lokken net niet langs doelman Schouten gewerkt worden, terwijl Houssain el Zeryouh een kans werd ontnomen door een overtreding op de rand van het strafschopgebied, maar de scheidsrechter leek geen oog te hebben voor deze situatie. Halverwege de eerste helft was er onnodig balverlies op het middenveld, waar oud-prof Boussaboun wel heel simpel van mocht profiteren door de bal achter de Mijdrechtse verdedigingslinie te leggen, waar Oulhani er in slaagde de bal langs de tevergeefs uitvallende Romero Antonioli te plaatsen voor de 2-0. En enkele minuten later mocht Boussaboun opnieuw vrijuit de pass geven, ditmaal op de lopende de Gelder die ook al geen problemen kende met het in het net deponeren van de bal, 3-0.

Deze tussenstand noopte trainer Alain Hijman al vroeg tot het overgaan op een soort alles of niets tactiek, na rust bleef verdediger Nicolai Verbiest in de kleedkamer achter, zijn plek werd ingenomen door middenvelder Robin Muller van Moppes. Met de al voor rust ingebrachte Samir Jebbar (voor Vincent Verheul) werd dus alles op de aanval gegooid met alle risico's van dien. Want de eerste mogelijkheden na de doelwisseling waren voor de thuisploeg, die echter nu de bal niet meer langs de goed reagerende Romero Antonioli kregen. Argon wist meer en meer druk op de thuisploeg te zetten en na ruim een uur spelen leverde dit het gewenste resultaat op, Jorn van Lunteren schoot de bal vanaf ruim 20 meter in de kruising langs de kansloze Schouten, 3-1. Tien minuten later begon de Mijdrechtse ploeg zelfs in een nog beter resultaat te geloven, toen Patrick Lokken met de punt van de schoen de bal wist te raken na een vrije trap van Lorenzo Lassooij en daarmee de Haagse doelman wist te passeren voor de 3-2. Bepaald pech had Lorenzo Lassooij 4 minuten later, want zijn harde schot teisterde de lat boven de kansloze doelman waardoor de gelijkmaker uitbleef.

In de slotfase bleef de druk aanhouden en dit leverde nog enkele spannende momenten op voor het Haagse doel. Patrick Lokken werd geraakt door de uitkomende doelman, maar deze situatie leverde naar het oordeel van de leidsman slechts een hoekschop op. Een minuut later liet de doelman een voorzet van Patrick Lokken los, maar zag tot zijn genoegen dat de inzet van de vallende Samir Jebbar net langs de buitenkant van de paal hobbelde.

Drie minuten voor tijd viel de beslissing, toen een ingreep van linksback Smits hem via een klutsbal plots een uitbraakmogelijkheid opleverde. De ingreep van de terug sprintende Dennis Filippo was ditmaal wel reden voor de scheidsrechter om te fluiten, de bal belandde op de stip vanwaar Boussaboun de eindstand op het bord wist te zetten, 4-2. In de resterende minuten slaagde Oulhani van Quick er nog in, om vanwege natrappen op Houssain el Zeryouh de rode kaart te krijgen, maar van invloed op de stand was dat niet meer.

Halverwege de wedstrijd tussen Quick en Argon was er bij de aanhang van Argon weinig hoop op een behoorlijk resultaat. Een tussenstand van 3-0 in het voordeel van Quick sprak wat dat betreft boekdelen. Maar voetbal blijft een raar spelletje, want pas vlak voor het einde van de wedstrijd wist … Lees meer »