Atlantis 3 op koers

Geplaatst op: 24 september 2012

Zaterdag 22 september stond voor Atlantis 3/H.W. van der Laan b.v de uitwedstrijd tegen KIOS 3 op het programma. Geen onbekende tegenstander voor de derde Atlantis equipe, want in de voorbereiding van het seizoen werd al tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep gespeeld en verloren. Nu het om de punten ging, was Atlantis erop gebrand ditmaal de punten mee naar huis te nemen. De Mijdrechtse ploeg startte de eerste helft goed en nam ruim afstand van de tegenstander. Ondanks een zwakke tweede helft wist Atlantis de overwinning toch veilig te stellen en sloot de wedstrijd af met een 7-9 eindstand.

Atlantis 3 begon de wedstrijd, zonder de afwezige Arjen Markus en geblesseerde Iris Facee Schaeffer, in de volgende opstelling; Chantal Poolman, Sandra Pronk, Timo Jongerling en Barry van der Waa in de eerste aanval. Het verdedigingsvak werd gevormd door Wilma Kranenburg, Kim Stolk, Harold Taal en Martijn de Horde. Atlantis had meteen een vliegende start, waarbij uit mooi uitgespeelde aanvallen, het maximale resultaat werd behaald. Het eerste verdedigingsvak wist de aanval van KIOS goed te ontregelen door goede communicatie en het doorzien van het spel van de tegenstander. Hierdoor kon de aanval de reeks kansen doorzetten en ging de ploeg via onder andere scores van Timo Jongerling en Barry van der Waa met een 3-7 stand de rust in.

Na rust stagneerde het spel van de ploeg uit Mijdrecht echter, waardoor KIOS dichterbij kon komen en kansen rook om toch de wedstrijd naar hun hand te zetten. De voorsprong van Atlantis werd door de tegenstander verkleind naar twee punten. Voor Atlantis een teken om een stapje harder te werken en de focus van de eerste helft niet te verliezen. Om de ploeg extra kracht te geven kwamen Berry de Jong en Cynthia Sassen in de ploeg. Atlantis herpakte zich door verdedigend meer risico te nemen en aanvallend opnieuw de beste kansen te zoeken. Met een mooi uitgespeelde aanval van de dames sloeg Cynthia Sassen het gat weer tot drie punten. Met een uitslag van 7-9 in het voordeel van Atlantis bestond er na de wedstrijd vooral opluchting. Ondanks een moeizame periode na rust kon Atlantis 3 de punten toch mee naar huis nemen, mede doordat zij de basis van de overwinning had gelegd in een uitstekende eerste helft.

Zaterdag 29 september speelt Atlantis 3 haar volgende thuiswedstrijd tegen de koploper van de poule; Fiducia 3 uit Vleuten. Wederom een wedstrijd voor Atlantis 3 om volledig voor winst te korfballen, om zo te blijven werken naar de doelstelling voor dit seizoen. Komt u allen aanmoedigen!?

Zaterdag 22 september stond voor Atlantis 3/H.W. van der Laan b.v de uitwedstrijd tegen KIOS 3 op het programma. Geen onbekende tegenstander voor de derde Atlantis equipe, want in de voorbereiding van het seizoen werd al tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep gespeeld en verloren. Nu het om de punten ging, … Lees meer »