Michael Meijer kopt KDO in blessuretijd naast HDS

Geplaatst op: 24 september 2012

Afgelopen zondag stond voor KDO de thuiswedstrijd op het programma tegen HDS.
HDS, net als KDO, kende voorafgaand aan de wedstrijd vele gelijkenissen. Beide ploegen zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de derde klasse en hadden tot nu toe drie punten behaald uit drie wedstrijden. Trainer Raymond de Jong wijzigde ten opzichte van vorige week zijn basiselftal op één plaats: Patrick Schijff begon vanaf de aftrap ten koste van de lichtgeblesseerde Jelle de Jong.

In de beginfase van de wedstrijd was KDO de bovenliggende partij. Rick Kruit en Joeri Stange hadden in de eerste tien minuten mogelijkheden om de Kwakelaars op voorsprong te zetten, maar Rick zijn inzet ging net over en Joeri zijn schot werd op de lijn geblokt door een Leersumse verdediger. In de 25e minuut kon Rick Kruit schuin alleen op doel aflopen, maar zijn geplaatste bal wist de HDS-doelman ternauwernood met zijn voet te redden. KDO bleef de beter voetballende ploeg, maar werd na een half uur spelen in verlegenheid gebracht door een misser van de scheidsrechter. Na een goede steekbal van Sven Vlasman kon Rick Kruit alleen op doel afgaan. Doordat Rick van achteren onderuit werd gehaald, werd een zuivere kans voor KDO door de neus geboord. In plaats van de rode kaart te trekken, gaf de arbiter alleen een vrije trap zonder een kaart te trekken. In de rust gaf de scheidsrechter als commentaar: ‘Ik zag niet welke HDS-verdediger de overtreding maakte, zodat ik geen kaart kon geven'. Bobby Uitermarkt nam vervolgens de vrije trap die de Leersumse doelman uit de rechterhoek weg kon plukken. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen even later de rust in.

In de tweede helft liet HDS zich steeds meer gelden in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. In de 65e minuut werd KDO-doelman Peter Onderwater hardhandig onderuit gehaald door een HDS-aanvaller. Twee minuten later had diezelfde Peter het nakijken, nadat HDS direct resultaat had bij één van hun eerste inzetten tussen de palen. Via de linkerkant van het veld werd de bal uiterst nauwkeurig in de linkerhoek geschoten, 0-1. Een enorme dreun voor de Kwakelaars en de vreugde explosie bij HDS was zeer uitbundig te noemen. In het verdere verloop van de tweede helft probeerde KDO van alles om de gelijkmaker te forceren, maar had weinig geluk. Zo werd onder anderen een prima schot van Sven Vlasman knap gestopt door de uitblinkende HDS-doelman. Waar eigenlijk niemand meer rekening had gehouden, gebeurde toch in de 94e minuut. Uit een corner van Bobby Uitermarkt wist verdediger Michael Meijer de bal op prachtige wijze bij de tweede paal binnen te koppen, 1-1. Hiermee kreeg KDO loon naar werken, want op basis van de getoonde inzet deze middag was dit punt meer dan terecht te noemen.

Door dit gelijkspel tegen HDS staan de Kwakelaars nu op de negende plaats op de ranglijst. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur uit tegen het nog puntloze Nederhorst. Hopelijk kunnen de Kwakelaars deze middag afstand nemen van de onderste regionen en hun tweede overwinning van het seizoen bewerkstelligen!

Eerste punt een feit voor KDO 2
Na drie nederlagen op rij, was het tweede van KDO er vandaag alles aangelegen om een goed resultaat neer te zetten tegen HBC 2. Na een kwartier spelen kwamen de Kwakelaars ook op voorsprong via Elton Shehu. Op aangeven van Jean-Paul Verbruggen kon Elton profiteren van het mistasten van de Heemstedese doelman, 1-0. Na deze voorsprong kon KDO de score verder uitbreiden, maar verzuimde dit. HBC, daarentegen, strafte het foutief wegwerken bij KDO achterin genadeloos af, 1-1. Vlak voor rust werd de schade nog erger nadat er matig werd ingegrepen rondom het Kwakelse zestienmetergebied, 1-2.

In de tweede helft streden de Kwakelaars voor elke meter en werden uiteindelijk in de 65e minuut beloond met de gelijkmaker. Invaller Patrick van de Nesse, vanaf 1 oktober in dienst bij de marechaussee, kon schuin alleen op doel aflopen en wist deze kans koelbloedig af te maken, 2-2. Na deze gelijkmaker kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan, maar gescoord werd er niet meer. Door dit gelijkspel heeft KDO het eerste punt van het seizoen behaald. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur uit tegen het nog puntloze Koninklijke HFC 3.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Erik Verbruggen (79e Jelle de Jong), Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Maxim Burmanje, Patrick Schijff (73e Menno Lingeman), Rick Kruit en Joeri Stange.

Afgelopen zondag stond voor KDO de thuiswedstrijd op het programma tegen HDS.HDS, net als KDO, kende voorafgaand aan de wedstrijd vele gelijkenissen. Beide ploegen zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de derde klasse en hadden tot nu toe drie punten behaald uit drie wedstrijden. Trainer Raymond de Jong wijzigde ten opzichte … Lees meer »