001 - Escaperoom aglemeen

Lezing over invasieve exoten NME-centrum Wilnis


Geplaatst op: 21 september 2012

IVN-afdeling De Ronde Venen & Uithoorn heeft Wilfred Reinhold van het Platform Stop Invasieve Exoten gevraagd om een lezing te houden over invasieve exoten. De lezing wordt gehouden op dinsdag 2 oktober in NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Exoten, ook wel uitheemse soorten genoemd, zijn planten, dieren en micro-organismen die door toedoen van de mens in een nieuw leefgebied terechtkomen. Die invoer kan moedwillig zijn, zoals bij huisdieren en tuinplanten. Maar ook onbewust zoals bij de tijgermug.
Invoeren van planten en dieren gebeurt al heel lang. Zo zijn het konijn en de fazant ook ooit ingevoerd, maar zij worden als inheems beschouwd. Dat geldt voor alle soorten die voor 1500 zijn ingevoerd. Ook soorten die op eigen kracht van hun oorspronkelijk gebied naar een nieuw leefgebied komen, worden niet als exoot beschouwd.
‘Invasief' betekent dat de ingevoerde soorten zich hier weten te handhaven en zelfs talrijker kunnen worden dan in hun thuisland. Met alle gevolgen van dien voor natuur, gezondheid en veiligheid. Ook in onze omgeving komen invasieve exoten voor. Denk maar aan de muskusrat, nijlgans en de Amerikaanse rivierkreeft. Wilfred Reinhold zal ons meer vertellen over invasieve exoten, de schade die ze veroorzaken en wat we er tegen kunnen doen.
Meer informatie over de lezing: 0172-407054.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lezing over invasieve exoten NME-centrum Wilnis

IVN-afdeling De Ronde Venen & Uithoorn heeft Wilfred Reinhold van het Platform Stop Invasieve Exoten gevraagd om een lezing te houden over invasieve exoten. De lezing wordt gehouden op dinsdag 2 oktober in NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.Exoten, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: