001 - Homan Zonnepanelen

VLC Open Leer Centrum officieel geopend in Mijdrecht


Geplaatst op: 19 september 2012

Woensdag jl. is op het VeenLanden College in Mijdrecht de officiële opening verricht van het Open Leer Centrum. Het Open Leer Centrum (OLC) is gehuisvest in de voormalige mediatheek, die vergroot is en een andere indeling en inrichting heeft gekregen. In aanwezigheid van personeelsleden, de voorzitter van bestuur en collega rectoren, maar vooral van leerlingen, werd deze speciale ruimte binnen het schoolgebouw van het VLC symbolisch in gebruik genomen. In zijn toelichting gaf rector Ruud van Tergouw aan met welke doel het Open Leer Centrum was opgezet.

De school heeft behoefte aan een lichte, goed geoutilleerde werk- en studeerruimte waarin leerlingen achter laptops kunnen werken aan zelfstandige opdrachten die er voor verschillende schoolvakken zijn. De veelal digitale opdrachten, die gemaakt worden tijdens eventuele tussenuren voor leerlingen, vormen een zinvolle aanvulling op de lesstof.  Op die manier wordt lesuitval ondervangen. De zelfstandige opdrachten die de leerlingen in het OLC maken, zijn er niet alleen om een zinvolle, inhoudelijke invulling te geven aan een uitgevallen lesuur. Het VLC beoogt leerlingen ook te laten wennen aan een groeiende zelfwerkzaamheid en zelfstandigheid buiten het klaslokaal. Het gebruik van digitaal materiaal daarvoor moet tevens een vliegwiel zijn voor het onderwijskundige ICT gebruik op het VLC. 
Dit schooljaar wordt het OLC gebruikt door de brugklasleerlingen. Volgend jaar komen daar de tweedeklassers bij. In Vinkeveen wordt op termijn een kleinere variant van het OLC gerealiseerd.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VLC Open Leer Centrum officieel geopend in Mijdrecht

Woensdag jl. is op het VeenLanden College in Mijdrecht de officiële opening verricht van het Open Leer Centrum. Het Open Leer Centrum (OLC) is gehuisvest in de voormalige mediatheek, die vergroot is en een andere indeling en inrichting heeft gekregen. In aanwezigheid van personeelsleden, de voorzitter van bestuur en collega … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: