02 - Senior  sportief actief 2e week

Westerheul IV in Vinkeveen krijgt twee kunstwerken


Geplaatst op: 19 september 2012

Beeldend kunstenaar Loes Heebink heeft het ontwerp gemaakt voor twee kunstwerken die een plek krijgen in de nieuwe woonwijk Westerheul IV in Vinkeveen waar ruim tweehonderd woningen komen. Karakteristieke elementen van het landschap van De Ronde Venen, en Vinkeveen in het bijzonder, zijn de inspiratiebron geweest. Het college van B en W heeft het ontwerp dinsdag 18 september goedgekeurd en ingestemd met de realisatie ervan.

Op de brink wordt een een buurttafel gerealiseerd en aan de rand van de wijk tussen twee hoge gebouwen een uitkijkpunt/steiger. In beide ontwerpen is de vorm van een sloep te herkennen, die vaart door het riet. De tafel is een ontmoetingspunt voor buurtbewoners. Doordat de tafel zweeft, wordt het gevoel opgeroepen dat een groep mensen een uitstapje met de boot maakt. Het uitkijkpunt geeft het gevoel op de voorplecht van een boot te staan. De tafel en de steiger worden gedragen door ‘rietstengels'. In de avond zullen de toplichtjes in de rietstengels de omgeving zacht oplichten.

Al in de ontwerpfase van Westerheul IV is gedacht over toepassing van beeldende kunst in de openbare ruimte. Karakteristieke elementen van het landschap van De Ronde Venen en Vinkeveen in het bijzonder, zoals uitgestrekte rietlanden en dobberende bootjes, zijn voor de kunstenaar inspiratie geweest om te komen tot de beide werken.

Het kunsttraject is begeleid door de adviescommissie beeldende kunst De Ronde Venen. De kunstwerken worden gerealiseerd gelijktijdig met de uitvoering van de openbare ruimte. Naar verwachting zal dat in 2014 plaatsvinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Westerheul IV in Vinkeveen krijgt twee kunstwerken

Beeldend kunstenaar Loes Heebink heeft het ontwerp gemaakt voor twee kunstwerken die een plek krijgen in de nieuwe woonwijk Westerheul IV in Vinkeveen waar ruim tweehonderd woningen komen. Karakteristieke elementen van het landschap van De Ronde Venen, en Vinkeveen in het bijzonder, zijn de inspiratiebron geweest. Het college van B … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: