001 -Brouwer Transport

Wethouder Rolleman doet aftrap maatschappelijke stages Wellantcollege


Geplaatst op: 18 september 2012

Maandag 17 september 2012 vond in het Crown Business Theater Aalsmeer de aftrap van de ‘maatschappelijke stages 2012-2013' van het Wellant College plaats. Meer dan 200 VMBO leerlingen in de leeftijd van 13 en 14 jaar van de Groenstrook en de Westplas Mavo, waren hierbij aanwezig.

Om 13:00 uur gaf wethouder Rik Rolleman officieel het startsein voor de maatschappelijke stages 2012-2013. Wethouder Rik Rolleman: ‘Maatschappelijke stage is leuk! De scholieren leren dat ze andere mensen kunnen helpen en iets voor hun kunnen betekenen, zonder dat daar iets tegenover staat. Zo kunnen ze helpen in de zorg, sport of bij een kinderboerderij. Dit is goed en leuk voor de leerlingen en de maatschappelijke instellingen. Vaak blijven de leerlingen ook na de kennismaking als vrijwilliger betrokken bij deze organisatie.'

Na de aftrap konden leerlingen kennismaken met de aanwezige stagebieders. Van de brandweer Amsterdam Amstelland tot de Vogelvrienden Aalsmeer, van voetbalclub Aalsmeer United tot de Schouwburg Amstelveen, stuk voor stuk werden de stagebieders druk bezocht. ‘Ik vind het leuk om mensen te interviewen en ik houd van oudere mensen. Daarom ga ik me aanmelden voor de stage bij verzorgingstehuis Rozenholm, waar je samen met de bewoners levenboeken gaat maken' vertelt een meisje. Weer een ander meisje tegen haar vriendinnen over een stageplek tijdens het Cinekid Festival in Amstelveen: "Yes, hier kan je iets doen met tekenen en kleine kinderen, dat lijkt me echt leuk!"

Na een optreden van artiest en oud-leerling Danny Terp, konden de leerlingen nog één keer langs bij de stagebieders en rond 14:30 uur vertrokken zij optogen naar huis. Ook de stagebieders waren tevreden. Gerard Goeijenbier van de Vogelvrienden Aalsmeer: ‘Ik heb al weer een aantal aanmeldingen binnen voor onze tentoonstelling tijdens de herfstvakantie. Ook is er een leerling die vorig jaar zo enthousiast was over zijn stage, dat hij dit jaar weer mee komt helpen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.'

Maatschappelijke stage
Sinds het schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke Stage (MaS) verplicht voor alle middelbare scholieren die dan instromen. MaS houdt in dat jongeren 30 uur vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Het doel daarvan is dat zij kennismaken met vrijwilligerswerk en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. Op deze manier verbreden ze hun horizon en werken ze aan burgerschapsvaardigheden. Ze zetten zich in voor anderen en leveren een zinvolle bijdrage aan de samenleving.

Meer informatie over maatschappelijke stage is te vinden op de website www.mas-amstelland.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Rolleman doet aftrap maatschappelijke stages Wellantcollege

Maandag 17 september 2012 vond in het Crown Business Theater Aalsmeer de aftrap van de ‘maatschappelijke stages 2012-2013' van het Wellant College plaats. Meer dan 200 VMBO leerlingen in de leeftijd van 13 en 14 jaar van de Groenstrook en de Westplas Mavo, waren hierbij aanwezig. Om 13:00 uur gaf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: