001 - Escaperoom aglemeen

Theo van Eijk waarnemend burgemeester Gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 18 september 2012

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, de heer J.W. Remkes, heeft na overleg met de fractievoorzitters en 1e loco-burgemeester van de gemeente Aalsmeer besloten de heer Th. (Theo) van Eijk te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Aalsmeer.

De huidige burgemeester, de heer drs. P.J.M. Litjens, zal per 20 september 2012 worden benoemd tot Lid van de Tweede Kamer en zal op 20 september worden beëdigd.

Daardoor zal in Aalsmeer per 20 september aanstaande een vacature ontstaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Door het plotselinge vertrek van de heer Litjens zal een dergelijke periode ontstaan. De benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester duurt immers minstens zes maanden.

De heer Van Eijk was van 2007 tot 2011 burgemeester van Medemblik. Van januari tot juni 2011 was hij waarnemend burgemeester van Medemblik en van januari 2012 tot 1 september 2012 was hij waarnemend burgemeester van Hollands Kroon.

Hij is 58 jaar en lid van het CDA.

De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 21 september 2012 in functie treden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Theo van Eijk waarnemend burgemeester Gemeente Aalsmeer

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, de heer J.W. Remkes, heeft na overleg met de fractievoorzitters en 1e loco-burgemeester van de gemeente Aalsmeer besloten de heer Th. (Theo) van Eijk te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Aalsmeer.De huidige burgemeester, de heer drs. P.J.M. Litjens, zal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: