001 - Homan Zonnepanelen

Noord-Hollandse bestuurders kiezen voor duurzaamheid


Geplaatst op: 18 september 2012

Met de bekrachtiging van de, in juni getekende, nieuwe Noord-Hollandse Energieafspraken 2012-2016 laten alle Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland zien dat zij zich ook in de komende vier jaar weer samen met volle kracht gaan inzetten voor een duurzame gebouwde omgeving.

Wethouder Rik Rolleman: ‘Het sprak vanzelf dat de gemeente Aalsmeer de nieuwe energie afspraken ondertekende samen met alle andere gemeenten van Amstelland / Meerlanden aangezien we in 2040 als regio energie neutraal willen zijn. We hebben hierbij ook financiële steun van de Provincie Noord Holland nodig die we inzetten voor diverse energie projecten zoals warmtenetten, zonne-energie en biomassa.'

Nieuwe Noord-Hollandse Energieafspraken
Noord-Hollandse gemeenten, marktpartijen en de Provincie Noord-Holland werken al enige jaren met ondersteuning van het Servicepunt Duurzame Energie aan een duurzame gebouwde omgeving. Om deze inzet en samenwerking ook na 2012 voort te zetten, waren nieuwe bestuurlijke afspraken nodig. Op 12 september 2012, werden deze nieuwe afspraken bekrachtigd. Met een druk op de knop door gedeputeerde duurzame energie Jaap Bond werd de ondertekening van de nieuwe Noord-Hollandse Energieafspraken 2012-2016 door alle 55 Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland officieel. Noord-Holland is daarmee de eerste provincie die de landelijke Lokale Klimaatagenda (LKA) concreet handen en voeten geeft. Belangrijke thema's zijn duurzame nieuwbouw, duurzaamheid in bestaande bouw, lokale energieproductie en energie neutrale regio. Het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland (www.servicepuntduurzameenergie.nl) ondersteunt de gemeenten bij de uitvoering van de Energieafspraken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Noord-Hollandse bestuurders kiezen voor duurzaamheid

Met de bekrachtiging van de, in juni getekende, nieuwe Noord-Hollandse Energieafspraken 2012-2016 laten alle Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland zien dat zij zich ook in de komende vier jaar weer samen met volle kracht gaan inzetten voor een duurzame gebouwde omgeving. Wethouder Rik Rolleman: ‘Het sprak vanzelf dat de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: