02 - Senior  sportief actief 2e week

Aalsmeerse felicitaties voor paralympisch zwemster Mirjam de Koning


Geplaatst op: 18 september 2012

Donderdag 13 september heeft wethouder Sport, Gertjan van der Hoeven, de Aalsmeerse paralympische medaillewinnares, Mirjam de Koning in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Stichting Meer Armslag / Oceanus gefeliciteerd met haar medailles. Mirjam de Koning heeft in Londen goud gewonnen op de 50 meter vrije slag en brons op de 100 meter rugslag. Op 11 september was De Koning in Den Haag al officieel gehuldigd.

Knappe prestatie
De prestaties van Mirjam in Londen zijn des te knapper omdat zij veel last heeft van pijn ten gevolge van een hernia. Mirjam de Koning: "Maar alleen rechtdoor zwemmen, dus geen keerpunten, dan gaat het prima." De 43-jarige Aalsmeerse heeft met haar 50 meter vrije slag in Londen zelfs een nieuw Olympisch record gevestigd. Tijdens de spelen van Bejing in 2008 viel Mirjam ook al in de prijzen, daar won ze tweemaal goud en tweemaal zilver.

Felicitaties
Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Mirjam is ereburger van Aalsmeer en ook al Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij is een voorbeeld voor andere sporters met een beperking en een geweldige ambassadeur voor het aangepast sporten. Ik ben erg onder de indruk van haar prestaties. Ze vertelde mij dat ze 35 uur per week traint en daar hoort ook krachttraining bij. Een echte topsporter, dus."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse felicitaties voor paralympisch zwemster Mirjam de Koning

Donderdag 13 september heeft wethouder Sport, Gertjan van der Hoeven, de Aalsmeerse paralympische medaillewinnares, Mirjam de Koning in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Stichting Meer Armslag / Oceanus gefeliciteerd met haar medailles. Mirjam de Koning heeft in Londen goud gewonnen op de 50 meter vrije slag en brons op de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: