001 - Escaperoom aglemeen

Van Rijn Racing grijpt net naast A-finale


Geplaatst op: 18 september 2012

Ondanks de sportief goede prestaties in België, greep het Mijdrechtse team net naast een startpositie voor de A-finale. De een na laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen, kenmerkte zich met prachtig weer en evenzo mooie manches. De finales waren voor de toeschouwers uit de lage landen het lange wachten waard. Het wedstrijdprogramma liep behoorlijk uit, mede omdat er deze race Duitse rallycross coureurs meestreden voor hun kampioenschap. Voor Van Rijn Racing was het de eerste keer dit jaar dat men op het Duivelsbergcircuit aantrad. De laatste wedstrijd voor Van Rijn in Maasmechelen was in oktober 2011, maar het team keek uit om in België weer te rijden.

Het volle deelnemersveld, zorgde er in de ochtend al voor dat er slechts twee vrije trainingsrondes gereden konden worden. Met anderhalve ronde op snelheid, kon er nog weinig gezegd worden of de Skoda Fabia goed stond afgesteld voor de kwalificatie training, welke aansluitend verreden moest worden. Deze werd door het team dan ook maar benut om verder te werken aan de afstelling voor de eerste manche. Vanaf de derde startlijn mocht Dennis van Rijn zijn eerste heat aanvangen. Bij de start was hij als eerste weg, maar Veltman die het voordeel van de binnenzijde had, behield zijn plek. Van Rijn kon als tweede aansluiten. Na een spannende race kwam hij als derde over de finish. De nummers een tot drie zaten binnen een seconde van elkaar, voor Dennis betekende dit een negende positie algemeen.

Met de set-up van de Skoda Fabia zat het in de goede richting. De wagen gedroeg zich zeer goed op het asfalt, ook in de langzamere bochten van het circuit had de wagen veel tractie en was gemakkelijk te handelen. Tussen de eerste en de tweede manche werd de wagen door de servicemonteurs weer op punt gezet voor het vervolg van de wedstrijd. De tweede manche startte Dennis vanaf de tweede positie. Ditmaal werd zijn goede start optimaal benut. In de openingsronde wist hij een gaatje te slaan met de concurrentie, en in de daarop volgende ronde nam hij zijn jokerlap. Hierdoor kwam hij vlak voor Heezen (Ford Fiësta) terug op de baan, die al had gejokerd. Voor hem reed De Brouwer met de Suzuki Swift, die moest nog wel zijn verplichte jokerlap moest afleggen. In de derde ronde pakte Dennis de leiding in de wedstrijd weer terug, maar bij het opgaan van de Duivelsberg bleef de Skoda in zijn derde versnelling ‘hangen'. Dit kostte hem een heatoverwinning en achteraf een goede tijd voor een directe plaatsing in de A-finale. Toch wist hij als tweede over de streep te komen.

Terug in het paddock bleek een schakelkabel op de versnellingsbak te zijn losgeschoten. Gelukkig geen grote schade zodat ook de derde manche gereden kon worden. Ondanks dat het team 2 tijden op de tabellen had gezet, was het nog niet zeker van deelname aan de A-finale. De derde manche zou dus nog een belangrijke worden. Dennis mocht wel starten vanaf pole-position, maar wist deze niet te verzilveren. Van Rijn reageerde een fractie te laat op het startsein en moest achtervolgen. Na vier rondes moest Dennis genoegen nemen met een negende tijd algemeen. In het algemeen klassement werd hij net voorbij gestoken door Snoeyers, die daarmee de laatste startpositie innam voor de A-finale. Het team greep op een positie na, naast de finale. "Dit is echt jammer, we zaten er vandaag echt goed bij. Konden aanvallend rijden, de wagen presteerde top. Die versnellingskabel heeft me misschien niet alleen een heatoverwinning gekost, maar wellicht ook de finale. Ook dit hoort bij de sport. Toch mogen we niet klagen hoe we gepresteerd hebben hier in België. Zeker niet als je bedenkt dat er aan onze wagen nog genoeg te ontwikkelen valt." aldus Dennis.

Begin oktober gaat het team nogmaals naar onze zuiderburen om daar de laatste wedstrijd voor het Belgische en Nederlandse Kampioensschap te rijden. Op de website van het team zal het laatste nieuws en ontwikkelingen te volgen zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing grijpt net naast A-finale

Ondanks de sportief goede prestaties in België, greep het Mijdrechtse team net naast een startpositie voor de A-finale. De een na laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen, kenmerkte zich met prachtig weer en evenzo mooie manches. De finales waren voor de toeschouwers uit de lage … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: