02 - Senior  sportief actief 2e week

De Vinken E3 wint


Geplaatst op: 18 september 2012

Zaterdag 15 september de dag dat De Vinken E3 de derde wedstrijd speelt. Na verlies in de eerste wedstrijd tegen TOP en winst in de tweede tegen VZOD is nu Haarlem de tegenpartij. Het is ook de dag dat Nieko Dankelman, één van de spelers van de E3, jarig is. Nieko werd die zaterdag 8 jaar oud en dat heeft de hele ploeg meegevierd. Want, of je nou jarig bent of niet, gekorfbald wordt er. Nieko trad samen met de tweeling Sanne en Tessa Fokker, Floortje Roeleveld, Ellen de Rooij en Joas Leeflang aan tegen Haarlem. Onder toeziend oog van ouders, grootouders en diverse andere belangstellenden ging De Vinken E3 aan de slag. Het publiek heeft genoten van het plezier dat de kinderen in het veld hebben.

De E3 is als team vanuit de F-pupillen doorgestroomd. En wat boeken ze al een vooruitgang. Complimenten aan de trainers/coaches, Robin van der Vliet en Annick Stokhof. De kids lopen naar de korf en krijgen daar de bal. Ze schieten niet meteen, maar draaien zich om en roepen naar hun teamgenootjes: "Kom op, doorloopbal!" Alert als ze zijn, wachten ze met de bal in de handen op hun teamgenoot, die hun persoonlijke tegenstander passeert en vervolgens met de handen naar voren om de bal vraagt. Een doorloopbal nemen is voor deze kleintjes qua motoriek best moeilijk. En toch zagen we de ene doorloopbal na de andere.
Zoals eerder aangegeven is het team redelijk op elkaar ingespeeld. En dit was afgelopen zaterdag de belangrijkste voorwaarde om zes keer tot scoren te komen. Waar vorig seizoen voornamelijk nog individuele acties de doorslag gaven, zien wij nu scoren door samenspelen. Een genot om naar te kijken.

Een ander moeilijk onderdeel bij monokorfbal is de functiewisseling. Monokorfbal wordt gespeeld in één vak. Als je de bal als aanvaller verliest, dan moet je als de wiedeweerga verdedigen. De tegenstander had hier meer moeite mee dan De Vinken. De jongste Jumbopupillen lieten zien dat als je de bal onderschept je zo snel mogelijk naar de korf van de tegenstander moet. En als je de bal verliest werd er meteen naar de persoonlijke tegenstander gezocht om die te verdedigen.

Al met al: Plezier, samenspel, doorloopballen, vrijlopen, functie wisselen en goed één tegen één verdedigen resulteerde in een ruime 6-2 overwinning voor De Vinken E3, hetgeen recht geeft op een gedeelde tweede plaats achter koploper TOP.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken E3 wint

Zaterdag 15 september de dag dat De Vinken E3 de derde wedstrijd speelt. Na verlies in de eerste wedstrijd tegen TOP en winst in de tweede tegen VZOD is nu Haarlem de tegenpartij. Het is ook de dag dat Nieko Dankelman, één van de spelers van de E3, jarig is. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: