02 - Senior  sportief actief 2e week

Spectaculaire tocht in AED-boot dankzij Jongeren Rode Kruis


Geplaatst op: 18 september 2012

Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn zamelde geld in voor de AED-interventieboot van het Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Stichting AED Westeinder. Bij een ongeval op straat is snel een EHBO'er of ambulance ter plaatse, maar bij een hartstilstand op het water duurt het vaak langer voordat hulp aanwezig is. De AED interventie boot kan worden ingezet bij hartfalen op de Westeinderplassen, en vaart preventief mee bij evenementen en in de zomer.

Door een donatie bij de Geraniummarkt in Aalsmeer konden mensen deelnemen aan een prijsvraag en kinderen konden winnen bij een kleurplatenwedstrijd.
De winnaars van beide acties mochten een tocht maken in de AED-interventieboot! Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor het kopen van kleding en brandstof en voor het onderhoud van de boot. Begin september vaarden zij mee tijdens de havendagen in Aalsmeer. ‘Het weer was goed en dit maakte het boottochtje alleen maar leuker,' aldus een enthousiaste prijswinnaar.
De winnaars genoten van het varen op het water en van de hoge snelheid die de boot kon halen. Vlak voordat de rondvaart kon starten ontving de boot een melding dat een persoon onwel was geworden. De prijswinnaars moesten dus even wachten, terwijl de AED-interventieboot zich naar het slachtoffer haastte.
Dit laat duidelijk zien hoe belangrijk de AED-boot is op de Westeinderplassen.

Voor onze komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn nog scholieren en jongeren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij ons helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, of wil je meer informatie over wat wij doen? Mail dan naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis, of volg @jjrodekruis op twitter.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spectaculaire tocht in AED-boot dankzij Jongeren Rode Kruis

Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn zamelde geld in voor de AED-interventieboot van het Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Stichting AED Westeinder. Bij een ongeval op straat is snel een EHBO'er of ambulance ter plaatse, maar bij een hartstilstand op het water duurt het vaak langer voordat hulp … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: