0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Gemeente De Ronde Venen kan weer enkele startersleningen verstrekken


Geplaatst op: 18 september 2012

Ben jij op zoek naar een koopwoning in De Ronde Venen? Is je inkomen net te laag om de hypotheek rond te krijgen voor de woning die je op het oog hebt? Dan is een starterslening misschien wel de oplossing!

Voorwaarde is dat de aanvrager tussen de 18 en 35 jaar oud is, minimaal één jaar ingeschreven staat in gemeente De Ronde Venen en dat het om zijn/haar eerste koopwoning gaat. De gemeentelijke verordening schrijft voor dat de aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Met de starterslening kan het verschil tussen de maximale hypotheek en de koopprijs van een woning worden overbrugd. In de afgelopen jaren zijn maar liefst 69 starters in De Ronde Venen aan hun eerste woning geholpen met een starterslening, sinds de voormalige gemeente De Ronde Venen in 2004 en de voormalige gemeente Abcoude in 2007 begon met deze lening. Het verstrekken van de leningen wordt uitgevoerd door de het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

In het najaar van 2010 ging de starterslening aan haar eigen succes ‘ten onder': de bodem van het fonds was bereikt doordat er in korte tijd veel aanvragen waren binnengekomen, terwijl er nog niet veel was afgelost. Het fonds wordt namelijk weer aangevuld met aflossingen uit lopende leningen. Inmiddels zijn er door aflossingen weer middelen beschikbaar voor vijf à zes startersleningen, afhankelijk van de benodigde omvang van de lening.

Meer informatie over de starterslening is te vinden in het bijgaande informatieblad (klik voor PDF) van het SVn. Wil je meer informatie over hoe je in aanmerking komt of een aanvraagformulier opvragen? Mail naar ruimtelijkeontwikkeling@derondevenen.nl  of bel 0297-291825.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen kan weer enkele startersleningen verstrekken

Ben jij op zoek naar een koopwoning in De Ronde Venen? Is je inkomen net te laag om de hypotheek rond te krijgen voor de woning die je op het oog hebt? Dan is een starterslening misschien wel de oplossing! Voorwaarde is dat de aanvrager tussen de 18 en 35 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: