001 - Homan Zonnepanelen

Wethouder Verburg bij start campagne De scholen zijn weer begonnen


Geplaatst op: 17 september 2012

De scholen zijn weer begonnen. Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer lopend en op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor alle andere weggebruikers. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn. Wethouder Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer: ‘Verkeersveiligheid is heel belangrijk. Zeker voor kinderen die net weer naar school gaan. De gemeente voert deze campagne, maar ook verkeersexamen en training op het gebied van verkeersveiligheid op bijna alle scholen. De politie voert deze periode ook extra contoles uit op snelheid.'

Gemeente Aalsmeer, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Stadsregio Amsterdam voeren campagne! Om iedereen op de - na de vakantie - weer toenemende verkeersdrukte te wijzen, voeren Gemeente Aalsmeer, VVN en de Stadsregio Amsterdam jaarlijks de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Vanaf maandag 5 september hangen er op diverse locaties spandoeken die de weggebruikers op de weer naar school gaande kinderen attenderen. Ook bezoeken de wethouder Verburg in de campagneperiode een basisschool om de campagne te ondersteunen. Om 9.30 uur werden ballonnen opgelaten bij het scholencomplex van de Mikado, voor de groepen 6 t/m 8. De ballon die het verst komt wint een fiets bij de HEMA van Hoofddorp.

Wat kunt u als ouder zelf doen?
Kinderen worden minder kwetsbaar zodra zij beter weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Laat uw kind daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen en pak voor korte afstanden altijd de fiets. Laat uw kind daarnaast, zodra het kan, zelfstandig naar school fietsen. Voor een goede voorbereiding heeft VVN vijf tips opgesteld om veilig naar school te fietsen:
• Kies een veilige route
Zorg ervoor dat dit de vaste route wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat dit ook de kortste route is.
• Oefen de route met je kind
Op zoek naar een rustig moment? Fiets de route dan op zondag. Over het algemeen is het dan minder druk op de weg.
• Zorg ervoor dat de bagage veilig meegenomen kan worden
Dat wil zeggen in een rugzak of in een fietstas achterop.
• Waarschuw je kind nooit met drie of meer naast elkaar fietsen
Ook al is het nog zo gezellig, dit levert onnodige gevaren op. Geef zelf altijd het goede voorbeeld.
• Zorg altijd voor een veilige fiets
Werken de remmen goed en doet de verlichting het nog? Check de fiets van je kind aan de hand van de Checklist fietscontrole (deze checklist is te vinden op www.vvn.nl).
De gemeente Aalsmeer, VVN en de Stadsregio Amsterdam wensen alle ouders en kinderen van Nederland een veilige start van het nieuwe schooljaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Verburg bij start campagne De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen. Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer lopend en op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor alle andere weggebruikers. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn. Wethouder Ad Verburg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: