Dubbele winst voor VZOD

Geplaatst op: 17 september 2012

Dinsdag 11 september wachtte de VZOD/vdBoon selectie DSO op voor een avondwedstrijd. Een wedstrijd waar een hoop in gebeurde. Er ontstond veel commotie in en langs het veld vanwege de soms onnavolgbare beslissingen van de scheidsrechter. De kaarten bleven niet op zak en dat alles vanwege het fysieke spel waar vooral DSO het van moest hebben. De spelers van VZOD/vdBoon hadden daar moeite mee en wisten daar pas laat in de wedstrijd een passend antwoord op te geven.

Het begin was voor DSO dat al snel op een 0-2 voorsprong wist te komen. Een groot deel van de eerste helft keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Via een scoreverloop van 1-2 (Bart Verheul), 1-3, 2-3 (Eric Spaargaren), 2-4 en 3-4 (Bart Verheul) kwam VZOD/vdBoon in de 21ste minuut dan eindelijk langszij door een doelpunt van Donja Passies (4-4). Lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht totdat de scheidsrechter een strafworp toekende aan VZOD/vdBoon in de 29ste minuut. Anika van Os wist deze te benutten en zette haar ploeg vlak voor rust daarmee voor het eerst op voorsprong.

Na rust werd de stand eerst nog wel gelijkgetrokken door DSO (5-5), maar in dezelfde minuut kwam VZOD/vdBoon weer op een voorsprong die ze niet meer uit handen zou geven. Na een doelpunt van Donja Passies (6-5) werd de stand voornamelijk nog bepaald door een reeks van maar liefst vijf strafworpen. Vier daarvan werden er toegekend aan VZOD/vdBoon als gevolg van de vele fysieke overtredingen DSO. Door het benutten van al deze strafworpen kwam er in de 66ste minuut een 10-6 stand op het scorebord te staan. Barry van 't Limpt scoorde daarna het laatste doelpunt van afstand, gevolgd door een nastoot van DSO. Eindstand 11-7.

Een enerverende pot waarin de gemoederen soms hoog opliepen. Coach Frits Visser: "Het is altijd moeilijk te spelen tegen een ploeg dat op andere manieren wil winnen dan korfballend. We missen nog de ervaring om hier goed mee om te gaan, terwijl we hier wel de kwaliteiten voor hebben."

Zaterdag 15 september stond de uitwedstrijd tegen koploper en streekgenoot KIOS in Nieuw Vennep op het programma. Zouden de blauw-zwarten van VZOD/vdBoon de ingeslagen weg kunnen voortzetten tegen een op papier betere ploeg? Een frappante overeenkomst met de wedstrijd tegen DSO was het scoreverloop. Na weliswaar te starten met een 0-1 voorsprong keken de Kudelstaarters in de eerste helft ook nu weer grotendeels tegen een achterstand aan. Om vervolgens ook net als tegen DSO vlak voor rust weer op voorsprong te komen. Via een scoreverloop van 0-1 (Josine Verburg), 1-1, 2-1, 2-2 (Bart Verheul), 3-2, 4-2, 4-3 (Donja Passies), 4-4 (Bart Verheul), 5-4, 5-5 (Anika van Os) werd de 5-6 ruststand bereikt door een tweede doelpunt van Donja Passies. Een gelijk opgaande strijd tussen twee zeer aan elkaar gewaagde ploegen.

Na rust nam VZOD/vdBoon, net als tegen DSO eerder in de week, het initiatief in de score. VZOD/vdBoon speelde de eerste 15 minuten na rust zeer goed en kwam in de 48ste minuten op een riante voorsprong van 6-10 via doelpunten van Donja Passies (2x), Nils van Os en zus Anika. Slechts één keer moesten de VZOD-ers in deze fase een tegendoelpunt incasseren.

Opmerkelijk is de overeenkomst met het scoreverloop tegen DSO eerder in de week. Ook toen liep VZOD/vdBoon na rust weg van de tegenstander tot een voorsprong van 10 tegen 6. Alleen waren er nu tegen KIOS nog veel meer resterende speelminuten waarin voornamelijk KIOS nog tot score kwam. Het zou in tegenstelling tot de wedstrijd tegen DSO nog heel spannend worden. KIOS nam in de laatste 20 minuten het initiatief in de score helemaal over van de Kudelstaarters. Via een scoreverloop van 7-10, 8-10, 8-11 (Donja Passies), 9-11 en 10-11 kwam de thuisploeg uiteindelijk in de 66ste minuut op gelijke hoogte (11-11). Even leek iedereen zich neer te leggen bij een gelijkspel, totdat Donja Passies als een duveltje uit een doosje in de laatste halve minuut VZOD/vdBoon met een raak schot de overwinning bezorgde. Eindstand 11-12. Een zeer vruchtbare week dus voor de Kudelstaartse korfbalbrigade. Coach Frits Visser: "Deze zege geeft hoop voor de toekomst en genoeg stof tot verbetering."

Aanstaande zaterdag zullen we zien of VZOD/vdBoon deze opgaande lijn kan voortzetten wanneer ze thuis om 15.30 uur moeten aantreden tegen Thor uit Harmelen.

De senioren 1 van korfbalvereniging VZOD hebben in een week tijd vier punten geoogst. Afgelopen zaterdag versloegen zij in een uitwedstrijd KIOS in Nieuw Vennep met nipte cijfers (11-12). De dinsdag daarvoor versloegen zij in een thuiswedstrijd DSO uit Alkmaar met 11-7.Dinsdag 11 september wachtte de VZOD/vdBoon selectie DSO … Lees meer »