Argon doet zich (veel) te kort

Geplaatst op: 17 september 2012

Het ongeloof straalde werkelijk van de gezichten af bij zowel spelers als publiek? Hoe was het toch mogelijk dat Argon de wedstrijd tegen RKAVV niet winnend had afgesloten? De gasten hadden in het eerste uur werkelijk helemaal niets in de melk te brokkelen gehad, overleefden drie ballen op paal en lat en stonden na een uur dus slechts op een doelpunt achterstand. Een zeer slordige fase van 1o minuten leverde Argon de gelijkmaker en 2 rode kaarten op, waarna het negental zelfs niet minder was dan het team van de gasten. Maar een ketser van doelman Romero Antonioli zette de gasten 3 minuten voor het einde zomaar op voorsprong en die kon niet meer worden weggewerkt. Al in de eerste minuut testte Houssain el Zeryouh met een lastige schuiver de kwaliteiten van de Leidschendamse doelman Khedou, het was start van een langdurige periode waarin thuisploeg Argon het spel bepaalde. Slechts één keer konden de gasten wat doen, na zeer onnodig balverlies van Vincent Verheul kon Verhagen over rechts uitbreken, maar zijn zeer matige inzet eindigde in het zijnet.

Daarna was het gevaar alleen te noteren voor het doel van de gasten, maar die leken in de eerste helft een pact gesloten te hebben met het raamwerk van het doel. Zo knalde Jorn van Lunteren na 13 minuten spelen de bal van buiten het strafschopgebied op de binnenkant van de rechterpaal, waarna het leer tegen de rug van de doelman kaatste en toch nog voor het doel langs ging, zodat slechts een hoekschop resteerde. Na een klein half uur spelen mikte de opgekomen Rob Overvliet (ook al van buiten de zestien) tegen de dwarsligger boven de kansloze doelman, terwijl dezelfde speler vijf minuten later na een scherpe hoekschop de bal ditmaal tegen de linkerpaal kopte. In de extra tijd van de eerste helft viel dan eindelijk de terechte openingstreffer, toen Nicolai Verbiest van net buiten het strafschopgebied mocht aanleggen voor een vrije trap nadat Jorn van Lunteren van achteren was aangetikt: met een fraaie curve verdween de bal over de muur langs de vergeefs uitvallende doelman voor de 1-0.

Na rust leek Argon uit hetzelfde vaatje te blijven tappen en in het eerste kwartier veranderde er niet vaal aan het beeld, al werd de thuisploeg in de opbouw wel erg slordig en maakte het zichzelf daarmee onnodig moeilijk. Na een uur werd door RKAVV een dubbele wissel doorgevoerd en de ingebrachte Constancia liet binnen vier minuten van zich spreken: bij een duel in het strafschopgebied hield hij zich vast aan Rob Overvliet, die echter door de scheidsrechter werd gezien als de man van de overtreding. Gevolg, tweede geel voor Overvliet en de bal op de stip. Van der Dussen nam dit presentje graag aan, 1-1.

Kort hierna een vreemde situatie, toen Patrick Lokken wegens een opmerking richting arbitrage geel voorgetoverd kreeg en zijn reactie daarop blijkbaar te cynisch was, want binnen tien seconden volgde de tweede gele prent en dus moest Argon met 9 man verder. Vreemd genoeg wisten de gasten in de resterende 23 minuten op geen enkele manier te profiteren van dit overtal, geen enkele kans wisten zij te scheppen. Argon leek zelfs weer op voorsprong te komen bij een nieuwe vrije trap van Verbiest, maar de bal scheerde ditmaal net naast de verkeerde kant van de kruising. Het noodlot voor Argon sloeg toe in minuut 87, toen een voorzet van Verhagen van de rechtervleugel een simpele prooi leek te worden voor doelman Romero Antonioli, maar tot zijn schrik en afgrijzen van de supporters glipte de eenvoudige bal hem door de vingers, waardoor de gasten "zomaar" op voorsprong stonden, 1-2. Met de moed der wanhoop werd door Argon naar de gelijkmaker gezocht, maar toen Wilco Krimp bij een hoge voorzet ten val werd gebracht, oordeelde de scheidsrechter ditmaal wel, dat het een aanvallende fout was, terwijl invaller Chiel Kok bij een vrije trap in de laatste minuut de bal net naast de kruising kopte, waardoor de gasten met de volle winst richting Leidschendam togen.
Aan Argon de taak, om voor komende zondag het vertrouwen weer op orde te brengen, zodat de wedstrijd bij Quick het gewenste resultaat zal kunnen opleveren.

Het ongeloof straalde werkelijk van de gezichten af bij zowel spelers als publiek? Hoe was het toch mogelijk dat Argon de wedstrijd tegen RKAVV niet winnend had afgesloten? De gasten hadden in het eerste uur werkelijk helemaal niets in de melk te brokkelen gehad, overleefden drie ballen op paal en … Lees meer »