KDO 1 mist overtuiging tegen Legmeervogels

Geplaatst op: 17 september 2012

Na een jaar van afwezigheid stond afgelopen zondag de streekderby Legmeervogels-KDO weer op het programma. Voorafgaand aan de strijd om het beste voetbalteam in de gemeente Uithoorn,
was de Kwakelse selectie uitgenodigd om te lunchen bij Hotel Hengelsport. In dit prachtige hotel-restaurant werden de Kwakelaars prima ontvangen en konden genieten van een overheerlijke lunch, waarvoor onze dank!

Om stipt twee uur konden beide ploegen aftrappen op sportpark de Randhoorn. Onder toeziend oog van onder andere de ernstig zieke vader van KDO- trainer Raymond de Jong, wist Legmeervogels in de eerste minuut al gevaar te stichten via Ibrahim El Ahmadi. De Uithoornse aanvaller kapte gevaarlijk naar binnen toe en zijn prima schot kwam op de lat terecht. Vijf minuten later wist Joeri Stange zich knap vrij te spelen in het zestienmetergebied, maar oog in oog met doelman Tim van Diemen was zijn inzet te zwak, zodat KDO niet op voorsprong kon komen.

Legmeervogels bleek, zoals verwacht in deze wedstrijd, de voetballende ploeg die over meer individuele kwaliteiten beschikt. De Kwakelaars moesten hier een dosis strijdlust tegenover zetten en waar mogelijk profiteren van de kwetsbaarheid achterin bij de Uithoornaars. Na vijfentwintig minuten spelen moest rechteraanvaller Jelle de Jong de wedstrijd staken in verband met een blessure, zijn vervanger was Stefan Stolwijk. Een minuut later wist Legmeervogels op voorsprong te komen tegen KDO. Na een goedgenomen corner kon aanvoerder Stefan van Grieken tussen drie Kwakelse spelers makkelijk uithalen en zo de 1-0 aantekenen. Vlak voor rust ontsnapte KDO aan een grotere achterstand toen de bal op de lat uiteenspatte.

In de tweede helft was ook het eerste wapenfeit voor Legmeervogels, nadat een schot wederom op de lat belandde. Uiteindelijk duurde het tot de 57e minuut voordat de Uithoornaars hun voorsprong uitbreidden. Na een goedgeplaatst schot van Joey Sack, in de linkerhoek, was doelman Peter Onderwater kansloos, 2-0. Hiermee leek de wedstrijd na een uur spelen beslist te zijn. Legmeervogels kreeg in het verdere verloop van de tweede helft een aantal kansen om de score uit te breiden.

Daartegenover stond van KDO onder andere een goede kans voor Rick Kruit. Hij omspeelde de keeper, maar zijn inzet kon op de lijn nog gekeerd worden. Dat het geluk niet aan Kwakelse zijde was besteed deze middag, bleek bovendien in de 75e minuut, toen het standbeen van aanvoerder Sven Vlasman onderuit werd geschopt in het zestienmetergebied. De scheidsrechter wuifde dit voorval weg, zodat KDO geen penalty kreeg. Vlak voor tijd was Sven Vlasman opnieuw gevaarlijk, maar zijn inzet werd ternauwernood door een Uithoornse verdediger, al dan niet voor of achter de lijn, gered.

Over de gehele wedstrijd gezien was het een terechte overwinning voor Legmeervogels. Aanstaande zondag heeft KDO de kans om zich te herpakken in de competitie. Om 14:00 uur komt dan HDS uit Leersum op bezoek in De Kwakel.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Erik Verbruggen (82e Robin Vaneman), Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Maxim Burmanje (67e Patrick Schijff), Jelle de Jong (25e Stefan Stolwijk), Rick Kruit en Joeri Stange.

Opnieuw nederlaag voor KDO 2
Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Velsen 2 op het programma. Al vroeg kwamen de Kwakelaars op een 1-0 achterstand. In het vervolg van de eerste helft kreeg het tweede diverse kansen om op gelijke hoogte te komen. Echter ontbrak het geluk om te scoren, terwijl Velsen dit in de 40e minuut wel deed, 2-0. In de tweede helft was het Velsen die in de 80e minuut de wedstrijd definitief te beslissen, 3-0. Volgende week zondag kunnen de Kwakelaars hopelijk de eerste punten van het seizoen gaan pakken als het ook nog puntloze HBC 2 om 11:30 uur op bezoek komt.

Na een jaar van afwezigheid stond afgelopen zondag de streekderby Legmeervogels-KDO weer op het programma. Voorafgaand aan de strijd om het beste voetbalteam in de gemeente Uithoorn, was de Kwakelse selectie uitgenodigd om te lunchen bij Hotel Hengelsport. In dit prachtige hotel-restaurant werden de Kwakelaars prima ontvangen en konden genieten … Lees meer »